«Φύλλο και φτερό» ο ΛΑΟΣ από ΣΔΟΕ: Ψάχνουν 1,8 εκ. ευρώ!

Στη Βουλή το θέμα - «Σε εξέλιξη ο έλεγχος» η λακωνική απάντηση του ΥΠΟΙΚ

«Φύλλο και φτερό» ο ΛΑΟΣ από ΣΔΟΕ: Ψάχνουν 1,8 εκ. ευρώ!
«Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά του ΛΑΟΣ κάνει το ΣΔΟΕ!
Όπως επιβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ερευνά τη διαχείριση των πόρων του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης», το οποίο διαχειρίζεται το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη!
Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από ερώτηση στη Βουλή της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία -απευθυνόμενη στους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη- ζητούσε να πληροφορηθεί αν έχει γίνει διαχειριστικός έλεγχος στο Ινστιτούτο Ιων Δραγούμης την τελευταία δεκαετία καθώς έχουν γίνει πολλές και σοβαρότατες δημόσιες καταγγελίες.
Όπως αναφέρει η κα Χρυσοβελώνη, σε επιστολή του μετά την παραίτησή του τον Φεβρουάριο του 2013 ο πρώην πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Σαρατσιώτης αναφέρει ότι δεν αποδόθηκαν τον Δεκέμβριο του 2012 οι πόροι του Ινστιτούτου τους οποίους έχει εισπράξει ο ΛΑΟΣ.
«Γίνεται επίσης ανησυχητική αναφορά σε άλλα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία της παρελθούσης 5ετίας 2007-2012, τα οποία επιβεβαιώνουν την κατά τον κ. Σαρατσιώτη “παράλογη συμπεριφορά” (σ.σ.: εννοεί του ΛΑΟΣ) έναντι του Ινστιτούτου» προσθέτει η κα Χρυσοβελώνη, η οποία διερωτά αν ελέγχεται το εικονικό ή μη των εκλογικών δαπανών που για τα κόμματα.
Η απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών και τον υφυπουργό Γιάννη Μαυραγάνη ήταν λακωνική αλλά σαφέστατη: «Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας διενεργεί σχετική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλι��η»!
Στην ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ απάντησε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος τονίζει ότι ο οικονομικός-λογιστικός έλεγχος των πολιτικών κομμάτων δεν αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά της Επιτροπής της Βουλής και τονίζει ότι το 2012 δόθηκαν ως οικονομική ενίσχυση στο ΛΑΟΣ για το Ινστιτούτο «Ίων Δραγούμης» 1,8 εκ. ευρώ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top