Γεωργιάδης: Εξετάζουμε τη μεταφορά 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ

Πολλά σενάρια για τον ΕΟΠΥΥ: Ίσως σταματήσει να παρέχει υπηρεσίες Υγείας

Γεωργιάδης: Εξετάζουμε τη μεταφορά 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ

Τη μετάταξη 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης τονίζει ότι πολλοί ειδικοί που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, Έλληνες και ξένοι, προτείνουν να μην συνεχίσει ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει υπηρεσίες Υγείας και να παραμείνει ως ασφαλιστικός οργανισμός που «αγοράζει» υπηρεσίες υγείας.

Αν και ο ίδιος υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα από τα πολλά σενάρια που έχουν κατατεθεί για την εξυγίανση του Οργανισμού και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, υπογραμμίζει πως αυτή είναι μια συζήτηση που «θα την κάνουμε χωρίς ταμπού, όσο και αν κάποιοι είναι βέβαιο ότι θα ενοχληθούν».

Ακόμη, υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να λάβουμε απόφαση που θα οδηγούσε 6.000 γιατρούς σε απόλυση». ενώ στην ερώτηση αν θα μεταταχθούν στο ΕΣΥ ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει πως «όταν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση (για το ρόλο του ΕΟΠΥΥ) θα ολοκληρωθεί και θα δούμε».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τονίζει ότι το υπουργείο Υγείας θα έχει σημαντική συμμετοχή και στο δεύτερο κύμα κινητικότητας, που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top