ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου εναντίον ΠΑΣΟΚ Γιώργου: Στη Βουλή οι σπατάλες του ΤΧΣ!

Κωνσταντινόπουλος σε Στουρνάρα: Να ελεγχθούν έξοδα, αμοιβές και λοιποί μισθοί!

ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου εναντίον ΠΑΣΟΚ Γιώργου: Στη Βουλή οι σπατάλες του ΤΧΣ!

ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου εναντίον ΠΑΣΟΚ Γιώργου!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υπέβαλε αίτηση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την οποία ζητά να κατατεθεί αναλυτικός κατάλογος των λειτουργικών εξόδων του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να μεταβιβάσει τη Βουλή στοιχεία όπως τα έξοδα διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, οι αμοιβές των συμβούλων του αλλά και οι μισθοί του προσωπικού, των ελεγκτών και των δικηγόρων του Ταμείου.

Όπως τονίζει ο κ. Κωνσταντινόπουλος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας «ιδρύθηκε με στόχο να διατηρεί τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας μέσω της οικονομικής στήριξης της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων». Ωστόσο, προσθέτει ο ίδιος, «το ΤΧΣ κατέστησε σαφές ότι έχει απώλειες της τάξης των 5,4 δισ. ευρώ στην προσπάθειά του να ενισχύει το τραπεζικό σύστημα και να αποτρέψει ενδεχόμενη κατάρρευσή του».

«Η κοινωνία αποζητά πλέον περισσότερο από ποτέ διαφάνεια. Είναι χρέος των βουλευτών να ελέγχουν το που καταλήγουν τα χρήματα του ελληνικού λαού, ιδίως κατά την περίοδο της γενικευμένης ύφεσης» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: «Επειδή το ΤΧΣ έχει κληθεί να ενισχύσει τη σταθερότητα του χρη��ατοπιστωτικού μας συστήματος, ο στόχος του καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολος εάν το ίδιο δεν μπορεί να εξορθολογίσει τις δαπάνες του».

Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση του ΤΧΣ τα λειτουργικά έξοδα για το έτος 2012 ανήλθαν στο υψηλό ποσό των 4,9 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top