Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μετά την απαίτηση Στουρνάρα

Ο Στ.Σταυρίδης ταξίδεψε με το learjet του Μελισσανίδη, μετά την πώληση του ΟΠΑΠ

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μετά την απαίτηση Στουρνάρα

Πρώτη ανάρτηση: 18/08/2013 15:06

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε την Κυριακή ο Στέλιος Σταυρίδης ανταποκρινόμενος άμεσα στην απαίτηση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

«Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταυρίδης.

Όπως όλα δείχνουν αφορμή ήταν το δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας της Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Ημερήσιος» με τίτλο «ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ», ωστόσο την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών δεν διευκρινίζεται ο λόγος για τον οποίο ζητείται η παραίτηση προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

IHmerhsiosI.jpg
Το δημοσίευμα αποκάλυψε την αψυχολόγητη ενέργεια του κυρίου Σταυρίδη να χρησιμοποιήσει το ιδιωτικό learjet, του Δημήτρη Μελισσανίδη για να επιστρέψει στην Κεφαλονιά από την Αθήνα όπου βρέθηκε για μία ημέρα ώστε να υπογράψει την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στην ΕΜΜΑ DELTA.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα έπρεπε να βρίσκεται στην Αθήνα αφού το μεσημέρι έπεσαν οι υπογραφές.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, ο Σταυρίδης επέστρεψε στην Κεφαλονιά όπου βρίσκεται το σπίτι του, στο Μακρύ Γυαλό, για να συνεχίσει τις διακοπές του με το ιδιωτικό learjet, του Δημήτρη Μελισσανίδη, μετόχου της εταιρίας.

Ο ίδιος ο Στέλιος Σταυρίδης μιλώντας στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αναφέρει:

«Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επόμενη τα ξημερώματα με μία πτήση που θα έφευγε στις 5:20 τα ξημερώματα, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως που πήγαινε στη Γαλλία μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά όπου κι έκανε ανεφοδιασμό κι έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μία ημέρα».

Μάλιστα είπε και τι συζήτησαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού:

«Κατά την πτήση μιλήσαμε για την πώληση του ΟΠΑΠ όπως μιλάμε συνέχεια με τον κ. Μελισσανίδη. Παραμένει πάρα πολύ δυσαρεστημένος για το θέμα των λαχείων διότι θεωρεί ότι η συμφωνία δεν έπρεπε να γίνει έτσι. Εμείς δε συμφωνούμε καθόλου με αυτό που υποστηρίζει. Αν και διαφωνούμε πολλούς μήνες έχουμε διατηρήσει μαζί του ένα επίπεδο σχέσεων εξαιρετικό».

Σύμφωνα με το newpost.gr για το ζήτημα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Αντώνη Σαμαρά- Ευάγγελου Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης δήλωσε στο Reuters ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα επηρεαστεί από την παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη. «Δεν θα υπάρξει απολύτως καμία καθυστέρηση στο πρόγραμμα» διεβεβαίωσε.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είπε στο Reuters ότι η συμφωνία για τον ΟΠΑΠ δεν επηρεάζεται από την παραίτηση του κ. Σταυρίδη, καθώς ήταν για θέμα «ηθικής τάξεως».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top