Η κινητικότητα σε έξι βήματα: Η διαδικασία για τους 12.500 και ο ρόλος του ΑΣΕΠ

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα συμπληρωθεί η λίστα

Όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας διευκρινίζει σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητα πάνω από 4.000 υπάλληλοι και στην εγκύκλιο αναλύονται τα έξι βήματα με τα οποία θα οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί η ένταξη συνολικά 12.500 υπαλλήλων σε κινητικότητα έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Τα έξι βήματα για τη διαδικασία της κινητικότητας είναι:

1. Αποφάσεις Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για τη νέα δομή και τη στελέχωση των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους.

2. Έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τη σύσταση και την κατάργηση θέσεων στις ανωτέρω δομές και ενημέρωση του ΥΔΙΜΗΔ.

3. Απόφαση ΥΔΙΜΗΔ για τον αριθμό και τα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν ανά φορέα υποδοχής.

4. Κατάθεση αιτήσεων, έλεγχος πιστοποιητικών και συμπλήρωση πινάκων συνδρομής κριτηρίων από τους φορείς προέλευσης των υπαλλήλων.

5. Επιλογή υπαλλήλων που θα διατεθούν κατά σειρά προτεραιότητας από τους φορείς υποδοχής.

6. Έκδοση Υπουργικής Απόφασης μετάταξης-μεταφοράς του υπαλλήλου στη νέα θέση.

Επισημαίνεται ότι όλη η διαδικασία τελεί υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ, το οποίο έχει αναλάβει τη μοριοδότηση των υπαλλήλων, στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δείτε τους πίνακες με τη μοριοδότηση που είχαμε δημοσιεύσει στο star.gr ΕΔΩ

Ολόκληρη η εγκύλιος: Εγκύκλιος Πρόγραμμα Κινητικότητας.doc

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top