Μέρκελ: Nα δώσουμε λίγο χρόνο στην Ελλάδα

Υποβάθμισε την έκθεση της Bundesbank

Μέρκελ: Nα δώσουμε λίγο χρόνο στην Ελλάδα
Την ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα λίγο περισσότερος χρόνος, «ώστε τα πράγματα να μπορέσουν να εξελιχθούν», επεσήμανε το βράδυ της Τρίτης η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της προς τον τηλεοπτικό σταθμό Phoenix.

Κληθείσα να σχολιάσει τις εκτιμήσεις της Bundesbank περί νέας δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα, η Άγκελα Μέρκελ απάντησε ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα «μίλησε για ενδεχόμενους κινδύνους του ελληνικού προγράμματος, το οποίο δεν είναι κάτι καινούριο. Μερικά πράγματα στην Ελλάδα κύλησαν με πιο αργούς ρυθμούς από ότι ελπίζαμε, άλλα δεδομένα όμως είναι στην παρούσα φάση αρκετά θετικά».

Όπως σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος γίνεται πάντα η προσπάθεια να δει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τα επόμενα χρόνια, αλλά «εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να δοθεί λίγος χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου να μπορέσουν να εξελιχθούν ορισμένα πράγματα». Η Άγκελα Μέρκελ επανάλαβε στο σημείο αυτό ότι υπάρχουν και θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην είδηση περί πρωτογενούς πλεονάσματος. «Προς το παρόν λοιπόν δεν μπορώ να προχωρήσω σε μια τελική τοποθέτηση».

Η Αγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε την εφαρμοζόμενη πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη και έκανε λόγο για «αλληλεγγύη, η οποία οδηγεί σε αποτελέσματα».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι «δεν έχει νόημα αν δεν αλλάζει κάτι σε επίπεδο δομών» και διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που παραμείνει στην Καγκελαρία, θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική σε ό,τι αφορά την κρίση.

Ερωτηθείσα σχετικώς με πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού «Stern» που την ήθελε να αποσύρεται από την πολιτική το 2016, εφόσον επανεκλεγεί, η κυρία Μέρκελ το διέψευσε και δήλωσε ότι επιθυμεί να κυβερνήσει για μια πλήρη κυβερνητική θητεία. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top