Στα σκαριά λίστες με τους οφειλέτες και κατάσχεση για όσους χρωστούν άνω των 10.000 ευρώ

Πιο εντατικοί γίνονται οι έλεγχοι

Πιο εντατικοί γίνονται οι έλεγχοι και οι διαδικασίες είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία που συνολικά (παλαιές και νέες) φτάνουν τα 60 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά και σε αποστολή ειδοποιητηρίων σε οφειλέτες του Δημοσίου.

Ειδικότερα, λίστες με τα στοιχεία όσων έχουν οφειλές υψηλότερες των 10.000 ευρώ έχει ζητήσει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης. Στόχος είν��ι να εντοπιστούν όσοι έχουν σημαντικά χρέη και να αρχίσουν να τα αποπληρώνουν. Το οικονομικό επιτελείο επέλεξε το όριο των 10.000 ευρώ, ώστε να μη θιγούν σε πρώτη φάση εκείνοι με τις λιγότερες οφειλές, αλλά ταυτόχρονα να μην περιοριστεί δραστικά και ο αριθμός των οφειλετών.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η αύξηση των εισπράξεων θα γίνει μέσω των ρυθμίσεων - διαφορετικά οι οφειλέτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εντός 20 ημερών από την παραλαβή του ειδοποιητηρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που κοινοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ειδική υπηρεσία εισπράξεων. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων περιμένει τις λίστες με όσους οφείλουν άνω των 10.000 ευρώ, ενώ ο διοικητής της ΙΚΑ δήλωσε ότι φέτος θα εισπραχθούν τα 3 από τα 8 δισ. ευρώ των χρεών προς το Ταμείο.

Εν τω μεταξύ, κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας και τραπεζικών λογαριασμών ακόμη και για οφειλές που ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, όσον αφορά το ΙΚΑ, από τις οφειλές των 8 δισ. ευρώ, με το νέο καθεστώς ρυθμίσεων θα εισπραχθούν 3 δισ. ευρώ. Η διεκδίκηση των οφειλών θα γίνεται εντός μηνός από τη βεβαίωσή τους και εντός 20 ημερών από την αποστολή ατομικής ειδοποίησης στον οφειλέτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top