Σαμαράς στην Washington Post: Το κλίμα άλλαξε. Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα

Οι δημοσιογράφοι της γράφουν για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Σαμαράς στην Washington Post: Το κλίμα άλλαξε. Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα
«Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αισιόδοξος πως η Ελλάδα μπορεί να παίξει έναν γεωπολιτικό ρόλο ''σαν ένας πυλώνας σταθερότητας'' στην Ανατολική Μεσόγειο».
Αυτό τονίζει η Washington Post σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσιάζει τη χώρα του σαν πυλώνα σταθερότητας», όπου οι δημοσιογράφοι της αμερικανικής εφημερίδας αναφέρονται στη συζήτηση που είχαν μαζί του.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Αντώνης Σαμαράς τους είπε με αρκετή δόση χιούμορ: «Εάν είχα έρθει εδώ πριν από έναν χρόνο, θα βλέπατε την Ελλάδα ασταθή γύρω από μια περιοχή σταθερότητας. Τώρα εμείς μάλλον τα πάμε καλά σε σχέση με την περιοχή».
Η αμερικανική εφημερίδα, αναφέρεται στις εξελίξεις στο ενεργειακό τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αναφέροντας πως «ο Σαμαράς οραματίζεται την χώρα σαν τον ''πάροχο'' της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη».
Σύμφωνα με την Washington Post, ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνάντηση με τον Ομπάμα «επιδιώκει ψήφο εμπιστοσύνης και υποστήριξη για την προσπάθεια του να επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα».
«Ο Σαμαράς, μας περιέγραψε την σκληρή οικονομική πραγματικότητα, καθώς η Ελλάδα μπαίνει στον έκτο συνεχόμενο χρόνο ύφεσης, ένα ''παγκόσμιο ρεκόρ" μετά την Μεγάλη Ύφεση» προσθέτει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας μια φράση του Σαμαρά: «Πρέπει να δούμε απτές αποδείξεις πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».
Τέλος, όσον αφορά την πολιτική σταθερότητα, οι δημοσιογράφοι της Washington Post αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι αν και αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ «η κυβέρνηση έχει γίνει πιο δυνατή και πιο συνεκτική».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top