Από σήμερα σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές!

Ποιούς αφορά η ρύθμιση και ποιοί δημόσιοι υπάλληλοι... έχουν σειρά

Από σήμερα σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές!

Πρεμιέρα με... 2.000 καθηγητές κάνει σήμερα το κυβερνητικό σχέδιο για για την διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, με βάσει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από την Βουλή. Κινητοποιήσεις στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ.

Οι περισσότερες θέσεις που καταργούνται αφορούν την ειδικότητα της Νοσηλευτικής (388), των Βρεφονηπιοκόμων (335) και ακολουθούν οι ειδικότητες Αισθητικής (211), γιατρών (156) και ιατρικών εργαστηρίων (144).

Με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπου��ών, μουσικής και καλλιτεχνικών, ενώ άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.

Κριτήρια για τις μετατάξεις, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι η συνολική προϋπηρεσία, οικογενειακοί λόγοι, οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν και η κατοχή επιπλέον πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού.

Την σκυτάλη στη διαθεσιμότητα θα πάρουν οι σχολικοί φύλακες και στις 23 Σεπτεμβρίου μπαίνουν στην διαθεσιμότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί ενώ εξαιρούνται 303 σχολικοί φύλακες και 96 δημοτικοί αστυνομικοί ως τρίτεκνοι.

Στο μεταξύ, η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 12:00, έξω από τα γραφεία της, στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top