Α. Τσίπρας:«Αδύναμη και επικίνδυνη η κυβέρνηση»

Έκανε λόγο για ριζική αλλαγή στον ΣΥΡΙΖΑ

Α. Τσίπρας:«Αδύναμη και επικίνδυνη η κυβέρνηση»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση έκανε από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της παράταξης, Α. Τσίπρας.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που όσο πιο αδύναμη και πιο εύθραυστη είναι, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται… Έχουμε μια κυβέρνηση που καθόλου δεν ��α την αδικήσουμε αν τη χαρακτηρίσουμε αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή τόσο στο περιεχόμενο των μέτρων που επιβάλλει και προτίθεται να επιβάλει, όσο και στα μέσα που χρησιμοποιεί για να τα επιβάλλει», είπε, ενώ τόνισε πως είναι ανάγκη να υπάρξει «ριζική ανατροπή, ριζική στροφή και ριζική αλλαγή, που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία».

«Δεν μιλάμε και ούτε έχουμε την πολυτέλεια στις σημερινές συνθήκες να μιλάμε για κάποια εναλλαγή στην εξουσία, για κάποια αλλαγή, έστω σημαντική, κυβέρνησης και πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά.

«Το πολυνομοσχέδιο είναι άλμα προς τον κατήφορο της καταστροφής»

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο είπε πως «είναι όχι απλώς ένα βήμα, αλλά ένα άλμα στον κατήφορο της καταστροφής καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται με αυτό στο δρόμο, ενώ η παιδεία, η υγεία διαλύονται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγείται οριστικά στο λουκέτο… Τις τελευταίες μέρες αποδείχτηκε ο πολιτικός και εθνικός μιθριδατισμός της δικομματικής κυβέρνησης», τόνισε.

«Στόχος μας η συμπαράταξη των δυνάμεων της Αριστεράς»

Επιπλέον, έκανε άνοιγμα στον σοσιαλιστικό χώρο, σημειώνοντας: « Στόχος μας είναι μια συμπαράταξη των δυνάμεων από τα αριστερά της αριστεράς ως τα αριστερά του σοσιαλιστικού χώρου. Με διαρκή και ζωντανή την πρόταση συνεργασίας και κοινής δράσης σε όλες τις δυνάμεις», ενώ χαρακτήρισε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μια γιορτή δημοκρατίας και αποτέλεσε ένα μεγάλο και ιστορικό βήμα προς τα εμπρός.

«Σπόντες για τους… άσπονδους φίλους»

«Και όσο για ορισμένους άσπονδους φίλους και εχθρούς που μην έχοντας από πού αλλού να πιαστούν, σπεύδουν να ρίξουν χολή, τους προειδοποιούμε να μη βάζουν τα λεφτά τους σε χαμένα από χέρι στοιχήματα», δήλωσε ο πρόδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας με νόημα, ότι όλοι δεσμεύονται από το καταστατικό του κόμματος.

Όπως είπε, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο και ιστορικό βήμα προς τα εμπρός: «Δεσμευόμαστε όλοι από το καταστατικό και τις αποφάσεις του. Κάνουμε την υπέρβαση, να αποδείξουμε την ετοιμότητά μας να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης και της κοινωνικής σωτηρίας».

«Η Αθήνα μετατράπηκε σε έρημη πόλη λόγω Σόιμπλε»

Επιπλέον, ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του κ. Σόιμπλε λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατό να έρχεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στην Αθήνα και να μετατρέπεται η πρωτεύουσα της Ελλάδας σε πολιορκημένη έρημη πόλη».

«Και η Ελλάδα έχει ευθύνη για την Κύπρο»

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, λέγοντας πως η εθνοκάπηλη στάση της ακροδεξιάς και της ελληνικής χούντας χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για την προαποφασισμένη εισβολή. «Σήμερα δέχεται τις συνέπειες μιας άλλου τύπου εισβολής, αυτής της τρόικα και του ΔΝΤ», είπε ακόμα, ενώ έριξε ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση και η ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top