Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Σωματοφύλακας του Βενιζέλου η ΝΔ»

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία έκανε εκ νέου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτή την φορά με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ι. Διώτη και του Ι. Καπελέρη για την λίστα Λαγκάρντ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι δεν χρησιμοποίησε την λίστα σωστά, ενώ την ΝΔ κατηγόρησε για… υπόθαλψη του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης!

«Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η τακτική δικαιοσύνη παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Διώτη για υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος. Του ιδίου εγγράφου (ηλεκτρονικών αρχείων της λίστας Λαγκάρντ), που ο κ. Βενιζέλος έκρυβε 14-15 μήνες, λέγοντας ψέματα στη Βουλή. Η τακτική δικαιοσύνη επίσης παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Καπελέρη και του κ. Διώτη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος για τη μη είσπραξη φόρων από την λίστα Λαγκάρντ. Για τους ίδιους φόρους που και η Βουλή ψήφισε χτες υπέρ της άσκησης ποινικής δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου. Για τους ίδιους φόρους για τους οποίους οφείλει να λογοδοτήσει ο κ. Βενιζέλος, που, ενώ νομοθέτησε το «χαράτσι», δεν άγγιξε ούτε έναν από τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, αλλά, αντίθετα, κάποιους τους ωφέλησε και νομοθετικά (π.χ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης), έχοντας την λίστα Λαγκάρντ στην προνομιακή και ιδιωτική πρόσβαση και κατοχή του».

Απευθυνόμενη στους βουλευτές της ΝΔ αναφέρει «Ως πότε, θα υποθάλπετε εκείνους που υπέσκαψαν το δημόσιο συμφέρον; Τώρα που ασκήθηκε ποινική δίωξη σε δύο ιδιώτες πρώην Επικεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε. (Ι. Διώτη, Ι. Καπελέρη) για το ίδιο ακριβώς αρχείο και τους ίδιους μη εισπραχθέντες φόρους, και ψηφίσθηκε η άσκηση δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, για τις ίδιες ακριβώς π��άξεις και παραλείψεις, με ποιο πρόσχημα και με ποιο επιχείρημα θα επενδύσετε την εξασφάλιση ατιμωρησίας στον κ. Βενιζέλο; Η μετάλλαξη της Ν.Δ. σε σωματοφύλακα του κ. Βενιζέλου προκαλεί την κοινωνία και παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της ισονομίας, που υπαγορεύει να ελεγχθούν αρμοδίως όλα τα ενδεχόμενα και εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση αυτή».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top