Σαμαράς από τις Βρυξέλλες: Η ανεργία, η μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη

Εξελίξεις και δηλώσεις από την Σύνοδο Κορυφής

Σαμαράς από τις Βρυξέλλες: Η ανεργία, η μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη

«Η μεγάλη πρόσκληση για την Ευρώπη είναι η ανεργία, και κυρίως η ανεργία των νέων, και σε χώρες όπως η Ελλάδα αυτό έχει προκαλέσει τεραστία προβλήματα στην κοινωνική συνοχή» τόνισε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε επίσης πως η ανεργία σε χώρες όπως η Ελλάδα έχει εκτοξευθεί, επισημαίνοντας ότι αυτό που πρέπει να κάνει η ΕΕ είναι να σκεφτεί έξω από τα στεγανά να σκεφτεί δημιουργικά και να σκεφθεί λύσεις με δραστικά μέτρα που θα έχουν άμεση εφαρμογή.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, το μεγάλο «αγκάθι» της ανεργίας βρίσκεται στο επίκεντρο της Συνόδου, και σύμφωνα με σχετικό έγγραφο ήδη υπάρχει ευρεία συμφωνία για ταχύτερη αποδέσμευση 6 δισ. ευρώ που θα διοχετευθούν σε περιοχές όπου η νεανική ανεργία υπερβαίνει το 25%, αρχής γενόμενης από τον Ιανουάριο του 2014 και έως το τέλος του 2015.

Νωρίτερα, δημιουργία ενός ταμείου αλληλεγγύης για την ευρωζώνη αλλά με προϋποθέσεις πρότεινε εκ νέου την Πέμπτη από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ!

«Χρειάζεται έλεγχος στις δαπάνες, μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα χωρίς περιορισμούς , ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας» τόνισε από την πλευρά του ο Ν.Κάμερον .

Κάν’ το όπως η Κύπρος

Υπενθυμίζουμε τέλος, πως το κούρεμα καταθέσεων που επιβλήθηκε στην Κύπρο καθίστανται πλέον επίσημη ευρωπαϊκή πολιτική σε όλη την Ευρώπη, αφού οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών αποφάσισαν πως οι ομολογιούχοι , οι μέτοχοι και οι καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ θα είναι αυτοί που θα πληρώνουν τη «νύφη» για τις προβληματικές τράπεζες που καταρρέουν .

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του alpha

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top