Κόντρα και για τα εγκαίνια του προβλήτα της COSCO μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης

Σ. Κεδίκογλου: τα γεγονότα διαψεύδουν τους εχθρούς κάθε επένδυσης

Κόντρα και για τα εγκαίνια του νέου προβλήτα της COSCO από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά σημειώθηκε σήμερα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση του τμήματος ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ , με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα λιμάνια και τη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στο χώρο της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ασκείται κριτική στον κ. Σαμαρά και αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Σήμερα ο πρωθυπουργός, αμετανόητος, επανέρχεται στο χώρο της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά για να εγκαινιάσει τον προβλήτα ΙΙΙ «Ερμής», έργο το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2015 ή στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος του 2014!

Ο πρωθυπουργός πανικόβλητος από τις συνεχείς αποτυχίες της πολιτικής του success story ψάχνει εναγωνίως ευκαιρίες για να προβάλλει μία πλαστή εικόνα αισιοδοξίας. Ταυτόχρονα, με την παρουσία του στο χώρο της COSCO προετοιμάζει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας ευνοώντας ταυτόχρονα τις αξιώσεις της Κινέζικής εταιρείας για μείωση του συμβατικού τιμήματος που καταβάλλει ετησίως στον ΟΛΠ. Βέβαια σε αυτή την πλαστή εικόνα δεν έχουν θέση οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές της Κινέζικης εταιρείας, οι ψευδείς προβλέψεις για χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας καθώς και οι καταγγελίες των συνδικάτων ότι ο προβλήτας της COSCO «αναδείχθηκε» πρόσφατα, σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως ο μοναδικός μεταξύ των 265 μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών λιμανιών που δεν αναγνωρίζονται εργασιακά δικαιώματα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σ��ετικά με τα εγκαίνια του νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε:

«Τα γεγονότα διαψεύδουν με τον κατηγορηματικότερο τρόπο τους διακηρυγμένους εχθρούς κάθε μορφής επένδυσης.

Το λιμάνι του Πειραιά ανεβαίνει σ��αθερά, αλλά προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρονται για τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top