Μαυραγάνης: να ανταποκρίνονται άμεσα οι τράπεζες στα αιτήματα άρσης απορρήτου

Τι ανέφερε στη Βουλή για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας

Μαυραγάνης: να ανταποκρίνονται άμεσα οι τράπεζες στα αιτήματα άρσης απορρήτου

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ωφεληθεί στη λήψη πληροφοριών για την αντιμετώπισ�� της φοροδιαφυγής, εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας στο νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσία Οδηγία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αμοιβαία συνδρομή σε φορολογικά θέματα.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε και στο μητρώο των τραπεζικών λογαριασμών, το οποίο θα χορηγείται σε συγκεκριμένους φορείς του δημοσίου τομέα που ασκούν ελεγκτικό και διωκτικό έργο, παρέχοντας τους τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης πρόσβασης σε ορισμένα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών. Όπως είπε, η διάταξη αυτή που έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, βάζει τέλος στις καθυστερήσεις.

«Θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση των τραπεζών στα αιτήματα των ελεγκτικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας για την άρση του τραπεζικού και επαγγελματικού απορρήτου, καθώς και του απορρήτου των στοιχείων έναντι των δημοσίων αρχών αυτοματοποιημένης πρόσβασης σε αυτό», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών. Επισήμανε δε ότι η άδεια που δεν χορηγείται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αφορά στον ορισμό του χειριστή και όχι στην πρόσβαση. «Έχουμε πει ότι η απάντηση των τραπεζικών ιδρυμάτων θα πρέπει να είναι πολύ σύντομη για να προχωρά γρήγορα ο έλεγχος» ξεκαθάρισε ο κ. Μαυραγάνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top