Για το Δημόσιο η πρώτη σύσκεψη Σαμαρά στο Μαξίμου με Μητσοτάκη και Γεωργιάδη

Θα ζητήσει παράταση για την κινητικότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Με αντικείμενο το Δημόσιο και τη μείωση του προσωπικού του διεξήχθη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το πρόγραμμα κινητικότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα το οποίο ζητά επιτακτικά να εφαρμοσθεί η τρόικα (ακόμα και με απολύσεις) η οποία έρχεται στην Αθήνα για συζητήσεις στη σκιά των πρόσφατων κυβερνητικών αλλαγών και της μεγάλης κρίσης λόγω της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ, η οποία σχετίζεται άμεσα με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κυβέρνηση θα υποστηρίξει στις επαφές με την τρόικα ότι υπερκαλύφθηκε καταρχήν ο στόχος της απομάκρυνσης 2.000 υπαλλήλων, με τους 2. 600 υπαλλήλους της ΕΡΤ ( αν και οι περισσότεροι από αυτούς θα επαναπροσληφθούν προσωρινά).

Ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρεται διατεθειμένος να ζητήσει παράταση για το πρόγραμμα κινητικότητας, ώστε να «βελτιώσει» το σχέδιο Μανιτάκη ή αλλιώς για να συντάξει ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο το οποίο θα διαφέρει κατά πολύ από αυτό του προκατόχου του.

Η παρουσία του κ. Γεωργιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου καθιστά προφανές πάντως ότι έρχονται μεγάλες ανακατατάξεις και στις διοικητικές-λειτουργικές δομές των δημόσιων νοσοκομείων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top