Διάχυτη ανησυχία στην Ευρώπη: Έκκληση Ρεν και Ντάισελμπλουμ για υπευθυνότητα

Παρέμβαση και από Σόιμπλε - Στουρνάρας: Θα πάει πίσω το πρόγραμμα της κινητικότητας

Διάχυτη ανησυχία στην Ευρώπη: Έκκληση Ρεν και Ντάισελμπλουμ για υπευθυνότητα

Συναγερμό στις Βρυξέλλες προκαλούν οι δραματικές εξελίξεις στην Αθήνα με ανώτατους αξιω��ατούχους να απευθύνουν έκκληση στην Ελλάδα και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για υπευθυνότητα.

«Η Ελλάδα έχει επωφεληθεί από τον ένα χρόνο πολιτικής σταθερότητας. Απευθύνω έκκληση για υπευθυνότητα στους πολιτικούς αρχηγούς», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν.

«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να συνεχίσουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας έως τις αρχές Ιουλίου» τονίζει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα μάλιστα με κοινοτικούς κύκλους, αναμένεται να ζητηθούν αναλυτικές εξηγήσεις για την κατάσταση στην Αθήνα, από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα κατά την αυριανή σύνοδο των υπουργών (Ecofin). Αυτό που επισημαίνει επί του παρόντος ο υπουργός Οικονομικών είναι ότι έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα μοιραία θα πάει πίσω το πρόγραμμα της κινητικότητας των απολύσεων στο Δημόσιο.

Παρέμβαση και από Σόιμπλε

Παρέμβαση για τις δραματικές εξελίξεις έκανε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «πολύ περίπλοκη κατάσταση» και δεν πρέπει να διακοπεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας πως ήδη βρίσκεται σε πολύ καλύτερο δρόμο απ’ ότι θα περίμεναν οι περισσότεροι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top