Με βαριές εκφράσεις έσπασαν την κυβερνητική συνοχή Άδωνις-Μαργαρίτης!

«Είναι αποστασία αυτό που κάνετε» - «Σταματήστε να κάνετε τον πρόσκοπο της ΝΔ»!

Σε πολύ υψηλούς τόνους συνομίλησαν Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Μαργαρίτης στο δελτίο του STAR.
Ο βουλευτής της ΝΔ και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση γύρω από το θέμα της ΕΡΤ, με τη συζήτηση να φουντώνει ιδιαίτερα όταν ο κ. Μαργαρίτης αναφέρθηκε στο 1993 όταν ο Αντώνης Σαμαράς «έριξε» την κυβέρνηση και τον κ. Γεωργιάδη να πετάει το γάντι στη ΔΗΜΑΡ τονίζοντας ότι αποστασία είναι αν ζητά να μπει άλλος πρωθυπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά.
Ακολουθεί ο «καυτός» διάλογος:
Μαργαρίτης: Είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Προϋποθέτουν, όμως, συνεννόηση και σεβασμό των δημοκρατικών κανόνων. Εμείς δείξαμε το σεβασμό μας στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό όταν έπρεπε. Τις εξετάσεις τις δώσαμε. Τώρα η ΝΔ οδηγεί τη χώρα σε εκλογές για ακατανόητους λόγους. Φέρεται λες και είναι μονοκομματική, δεν θα τους περάσει
Γεωργιάδης: Η χώρα δεν αντέχει εκλογές. Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές και μάλιστα για την ΕΡΤ όταν οι ίδιοι που αντιτίθενται ισχυρίζονται ότι πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις.
Μαργαρίτης: Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των υπουργών που δεν καλύφθηκαν οι 2.000 θέσεις. Δεν μπορεί να πηγαίνει σε κάθε υπουργείο ο κ. Μανιτάκης και να διαλέγει 100-200.
Γεωργιάδης: Είναι τομέας ευθύνης του και δεν τα κατάφερε. Ας έβγαινε να το καταγγείλει δημοσίως ή να πάει στον πρωθυπουργό εάν δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους οι άλλοι υπουργοί Η ΔΗΜΑΡ να κάνει και κριτική στα στελέχη της. Είστε αριστερός και δεν καταλαβαίνετε από κυβερνήσεις.
Μαργαρίτης: Τιμή μου και καμάρι μου!
Γεωργιάδης: Τιμή σας και καμάρι σας αλλά εδώ έχουμε μια δουλειά να κάνουμε. Η χώρα έχει αναλάβει μία δέσμευση. Που έχει και την υπογραφή του κ. Κουβέλη. Ως έντιμος και αξιοπρεπής που είναι πρέπει να την τηρήσει. Εάν θέλει να ανοίξει η ΕΡΤ, να μας πει από πού θα βρεθούν οι 2.000 απολύσεις.
Μαργαρίτης: Μπορεί να σας πει.
Γεωργιάδης: Ναι, μπορεί αλλά εγώ δεν έχω ακούσει καμία.
Μαργαρίτης: Τώρα μιλάμε για το «μαύρο» και για το λουκέτο.
Γεωργιάδης: Τώρα μιλάμε για την αξιοπιστία της χώρας.
Μαργαρίτης: Την αξιοπιστία της χώρας δεν μπορεί αν την εξασφαλίσει ένας πρωθυπουργός που έριξε την κυβέρνηση το 1993 και τώρα είναι η δεύτερη φορά αφού πάει να ρίξει και τη δική του
Γεωργιάδης: Είναι η δεύτερη φορά που κάνετε πολύ προσβλητική αναφορά στον πρωθυπουργό. Αν θέτετε θέμα πρωθυπουργού, η ΝΔ δεν δέχεται κανέναν άλλο.
Μαργαρίτης: Χωρίς τη στήριξη μας δεν θα ήταν πρωθυπουργός.
Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός άλλ��ς από τον αρχηγό του πρώτου κόμματος. Αυτό είναι αποστασία!
Μαργαρίτης: Δεν είναι σωστό να κάνετε τον πρόσκοπο της ΝΔ. Δεν βάζουμε ζήτημα πρωθυπουργού αλλά οφείλει ο πρωθυπουργός να σέβεται το κόμματα με τα οποία συνεργάζεται
Γεωργιάδης: Αν δε βάζετε τα άλλα θα τα βρούμε. Αλλά θεσμικές εκτροπές δεν δεχόμαστε.
Μαργαρίτης: Έχετε επίγνωση τα ποσοστά της ΝΔ;
Γεωργιάδης: Ναι, έχουμε 30% και εσείς 6%.
Μαργαρίτης: Είναι και το ΠΑΣΟΚ.
Γεωργιάδης: Ε, άλλο ένα 6%. Κε Μαργαρίτη, αν ανοίξει και σε 48 ώρες φέρουμε το σχέδιο νόμου θα το ψηφίσετε;
Μαργαρίτης: Αν ανοίξει η ΕΡΤ, μετά στηρίζουμε ένα νο��οσχέδιο για την αναδιάρθρωση αρκεί να είναι κοινής αποδοχής.
Γεωργιάδης: Άρα δηλαδή τους λέτε ότι θα κάτσουν άλλους τρεις μήνες να τρώνε τα λεφτά του κόσμου;
Μαργαρίτης: Γιατί τρεις μήνες; Μπορεί να έρθει σε 10 μέρες.
Γεωργιάδης: Α, 10 μέρες. Οκ, να το ακούνε αυτό οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που καταλαβαίνουν άλλα από στελέχη σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top