Αβραμόπουλος: «Δε γινόταν να εξαιρεθεί η ΕΡΤ από το νοικοκύρεμα»

Έκκληση να πέσουν οι τόνοι: «Σύνεση για να αποφύγουμε μια ασύμμετρη ζημιά»

Αβραμόπουλος: «Δε γινόταν να εξαιρεθεί η ΕΡΤ από το νοικοκύρεμα»

Την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι ώστε να αποφευχθεί μια «ασύμμετρη ζημιά» επεσήμανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε μία ασύμμετρη ζημιά που θα βλάψει τη συλλογική προσπάθεια όλων να βγει η Ελλάδα από την κρίση, να προστατεύσουμε τα θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει η συνεργασία των τριών κομμάτων και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως «αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα, η σύνεση και η διορατικότητα».

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΡΤ, εξηγώντας ότι δεν ήταν δυνατό να εξαιρεθεί από τις μεταρρυθμίσεις: «Όλοι γνωρίζουμε ότι ο δημόσιος τομέας πάσχει. Είναι δε, ο βασικότερος παράγοντας που συνέβαλε στην οικονομική κρίσ��. Απαιτείται, με βαθιές τομές, η εξυγίανση και το νοικοκύρεμά του. Από αυτήν την απόφαση, δεν μπορεί να εξαιρεθεί η ΕΡΤ, η οποία από μόνη της και όχι μόνο με ευθύνη του προσωπικού της, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός ξεπερασμένου μοντέλου λειτουργίας και διαχείρισης».

Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι η δημόσια τηλεόραση δεν κλείνει αλλά θα γίνει πιο ανταγωνιστική: «Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τελειώνει η δημόσια τηλεόραση. Το αντίθετο. Η εξυγίανσή της θα την καταστήσει πιο λειτουργική και πιο ανταγωνιστική. Πιο κοντά στον πολίτη, με ακόμα πιο ανεξάρτητη φωνή και ρόλο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top