Πολιτική αναδίπλωση από τον Α.Σαμαρά για την ΕΡΤ: Ανοίγει άμεσα με ενημερωτικό πρόγραμμα

Θα προσληφθεί μικρός αριθμός εργαζομένων με διακομματική συναίνεση

Πολιτική αναδίπλωση από τον Α.Σαμαρά για την ΕΡΤ: Ανοίγει άμεσα με ενημερωτικό πρόγραμμα

Σε πολιτική αναδίπλωση λίγο πριν την συνάντηση της Δευτέρας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη προχώρησε ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς σε ότι αφορά το ζήτημα της ΕΡΤ.

Ο κ. Σαμαράς σε ανακοίνωση του πρότεινε την άμεση πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων από ευρείας αποδοχής επιτροπή, ώστε να ξεκινήσει πάλι η ενημερωτική μετάδοση από την ΕΡΤ, όμως για να συμβεί αυτό πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Διαβάστε την νέα ανακοίνωση του κ. Σαμαρά

«Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή», αναφέρει σε δήλωσή του για την ΕΡΤ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και προσθέτει:

«Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:

1.Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.

2. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.

3. Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας».

"Τέλος στην αμαρτωλή ΕΡΤ, που ήταν σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης"

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα μιλώντας στην ΟΝΝΕΔ, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «Σπάσαμε τα ταμπού», ενώ χαρακτήρισε την ΕΡΤ «αμαρτωλή, σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης» και έκανε λόγο για «βολεμένους».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το θέμα, κάνοντας λόγο για υποκρισία.

« Ο κ.Τσίπρας έλεγε την ΕΡΤ φασιστική, την έλεγε εργαλείο προπαγάνδας και τώρα τον έπιασε ο πόνος …τώρα που τη φτιάχνουμε» τόνισε ο κ.Σαμαράς, αφήνοντας υπονοούμενα για όσους διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Αυτοί που τώρα διαμαρτύρονται και θρηνούν, αυτοί έσπρωχναν την ΕΡΤ στην απεργία» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Είχαμε μια ΕΡΤ γεμάτη σκάνδαλα που θα τα μάθει ο λαός μας γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει και κότσια και βούληση να τα βάλει με συντεχνίες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα στους επικριτές του που τον κατηγορούν για πολιτικές διχασμού .

«Εμείς ενώνουμε τους Έλληνες, δεν τους διχάζουμε . Παλεύουμε για το συμφέρον των Ελλήνων , δεν βρίζουμε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ» τόνισε ο κ.Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας όσα είπε και στην εκδήλωση του ΕΒΕΑ, πως οι εργαζόμενοι της ραδιοτηλεόρασης «θα αποζημιωθούν γενναιόδωρα και κάποιοι από αυτούς θα επαναπροσληφθούν στην νέα ραδιοτηλεόραση με αξιοκρατικές διαδικασίες» .

Ο κ.Σαμαράς τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει σύντομα η νέα ραδιοτηλεόραση, ενώ κλείνοντας την ομιλία του ευχήθηκε στους νέους του κόμματος «να είναι καλά, να είναι δυνατοί» και τους υποσχέθηκε πως ο ίδιος θα είναι πάντα δίπλα τους.

Βίντεο skai -φωτο eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top