Αποκλειστικό star.gr: Χθες στις 21.30 το μισό υπουργικό συμβούλιο πήγε στο Μαξίμου!

Α. Σαμαράς: Συζητάω το πως θα ανοίξει ξανά η ΕΡΤ. Το κλείσιμο δεν το συζητώ

Αποκλειστικό star.gr: Χθες στις 21.30 το μισό υπουργικό συμβούλιο πήγε στο Μαξίμου!

Άναψαν τα τηλέφωνα χθες το μεσημέρι όταν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης δέχθηκαν τηλεφώνημα από το γραφείο του πρωθυπουργού ότι ο Αντώνης Σαμαράς τους περιμένει στο Μαξίμου μετά τις 9.30 το βράδυ.

Ένας-ένας άρχισαν να καταφθάνουν ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλους κλπ. Ο πρωθυπουργός ήθελε να τους ενημερώσει για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και για τις σχέσεις του με τους κυβερνητικούς εταίρους Βενιζέλο και Κουβέλη.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η απόφασή του για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεθέασης είναι σωστή και δεν την διαπραγματεύεται. Άφησε, όμως, να εννοηθεί πως είναι διατεθειμένος να συγκαλέσει σύντομα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όπως ζητούν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης και να συζητήσει μαζί τους το πώς και το πότε θα ξανανοίξει η ΕΡΤ, με στόχο αυτό να συμβεί το ταχύτερο δυνατό. Ο κ. Σαμαράς άφησε επίσης να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται η ΝΔ να ψηφίσει το νομοσχέδιο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την ΕΡΤ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν πολλές απόψεις για τους χειρισμούς που έγιναν, ενώ από κάποιους υπουργούς έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να αρχίσει να εκπέμπει η ΕΡΤ μόνο με ψυχαγωγικό πρόγραμμα επαναλήψεων ώστε να μην υπάρχει το «μαύρο», που «παγώνει» -όπως επεσήμαναν- τον κόσμο, και να χτιστεί σταδιακά το ειδησεογραφικό-ενημερωτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης.

Όλοι ξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές

Παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες για πρόωρες εκλογές ενδεχομένως και στις 14 Ιουλίου, από το κλίμα της σύσκεψης χθες το βράδυ στο Μαξίμου ήταν σαφές ότι ουδείς τις επιθυμεί. Ούτε από τη ΝΔ, ούτε από το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και από τη ΔΗΜΑΡ.

Ενδεικτικό, μάλιστα, αυτής της ατμόσφαιρας είναι πως -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του star.gr- σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία υπουργού με υψηλά ιστάμενο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, ο δεύτερος φέρεται να σχολίασε: «Ε, όχι και να ρίξουμε την κυβέρνηση για την ΕΡΤ»…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top