Γιούνκερ στο ΕΒΕΑ: η κρίση δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα αλλά από τη Νέα Υόρκη

Επανέλαβε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η οικονομία θα ανακάμψει

«Η κρίση δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα αλλά από τη Νέα Υόρκη» τόνισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κα��ά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο ΕΒΕΑ, ενώ για την Ελλάδα τόνισε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο ακόμη δεν έχει επιλυθεί.

Τον κ. Γιούνκερ τίμησε το ΕΒΕΑ, σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής της ευρωζώνης εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αισιοδοξία του ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα έχει εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της και θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από πολλές χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Θετικά αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ζήτησε να μην περικοπεί η χρηματοδότηση στα Επιμελητήρια υπό την πίεση της τρόικας. «Δεν θα πρέπει να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις για το μέλλον του επιμελητηριακού θεσμού, παρά τις εισηγήσεις της τρόικας, καθώς τα επόμενα χρόνια η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδος θα έχει εξυγιανθεί» ανέφερε.

«H επιμελητηριακή κοινότητα είνα�� αυτή που προσπαθεί για την αναβίωση της ελληνικής οικονομίας και απαιτείται να μην αποδυναμωθεί, αλλά αντίθετα να έχει σημαντική χρηματοδότηση για να συνεχίσει να ηγείται της προσπάθειας για οικονομική ανάπτυξη» πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top