Για αντίληψη πελατειακού κράτους κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Α. Τσίπρας από το Ναύπλιο

Παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια διοίκηση

Για αντίληψη πελατειακού κράτους κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Α. Τσίπρας από το Ναύπλιο

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, για ένα νέο Δημόσιο Τομέα, τη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αργολίδας, στο Ναύπλιο.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε, μεταξύ άλλων, σκληρή επίθεση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την αντίληψη «πελατειακού κράτους», με την οποία - όπως υποστήριξε – διακυβερνούν τη χώρα.

«Σε αντίθεση με τα λόγια, καμία διάθεση δεν υπάρχει για κατάργηση ή έστω συρρίκνωση του πελατειακού κράτους. Άλλωστε, την ίδια ώρα που κατηγορούν το πελατειακό κράτος που οι ίδιοι δημιούργησαν, οι τρεις συγκυβερνήτες διοικούν με το σύστημα 4-2-1.

Αυτήν την πρωτοφανή πατέντα, που από το πελατειακό κράτος μας πάει ένα ακόμα βήμα πίσω. Στο κράτος - λάφυρο. Χωρίζοντας το κράτος και την διοίκηση σε τρεις σφαίρες επιρροής, όσα δηλαδή είναι και τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Για να συνεχιστεί το πλιάτσικο στον δημόσιο τομέα η τρικομματική κυβέρνηση γνωρίζει πόσο απαραίτητοι είναι οι απολύτως ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοί αξιωματούχοι. Για αυτό προώθησε ένα νέο αυταρχικό πειθαρχικό δίκαιο, όχι για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, αλλά για να καθυποτάξει, να εκβιάσει και να διώξει υπαλλήλους» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top