Επιμένει στο «όχι» για δεύτερο κούρεμα η Γερμανία αλλιώς… τέλος η βοήθεια

«Δάνεια δίνονται μόνο αν πρόκειται να επιστραφούν» διαμηνύει

Η Γερμανική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα εάν υπάρξει νέα αναδιάρθρωση χρέους, που θα αφορά τονεπίσημο τομέα, δήλωσε αξιωματούχος της Γερμανικής κυβέρνησης στην Handelsblatt.

«Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών μπορεί να χορηγήσει δάνεια βοήθειας μόνο εάν μπορεί αξιόπιστα να περιμένει ότι οι πόροι θα επιστραφούν», τόνισε ο αξιωματούχος στην Handelsblatt για να συμπληρώσει: «Αυτό δεν θα ίσχυε στην περίπτωση που υπάρχει αναδιάρθρωση ��ρέους».

Εν τω μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει όλο και περισσότερο για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Άλλο μέλος της τρόικας επέκρινε τα σχόλια του ΔΝΤ: «Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και όχι να περιμένει για αναδιάρθρωση χρέους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γερμανία συμφωνεί ότι είναι απίθανο η Ελλάδα να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στην αγορά μετά το τέλος το τρέχοντος προγράμματος, το 2014. Ωστόσο, το Βερολίνο ελπίζει ότι μια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και μια παράταση στις ωριμάνσεις των δανείων, αντί για μια πλήρη αναδιάρθρωση χρέους, μπορεί να είναι αρκετά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top