Ολοταχώς προς κατάργηση δημόσιας επιχείρησης και 2.000 απολύσεις η κυβέρνηση!

Το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση έθεσε πάλι ο πρωθυπουργός

Ολοταχώς προς κατάργηση δημόσιας επιχείρησης και  2.000 απολύσεις η κυβέρνηση!
Ολοταχώς προς κατάργηση μίας δημόσιας επιχείρησης και απολύσεις των χιλιάδων εργαζομένων της φέρεται να καταλήγει η κυβέρνηση σχετικά με τη μείωση του δημοσίου τομέα, καθώς καμία άλλη πρόταση αξιολόγησης των αναγκών δεν φαίνεται να κατέληξε κάπου!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά στο προσκήνιο το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, το οποίο έθεσε και πάλι ο πρωθυπουργός σήμερα, κατά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα φορολογίας και τελωνείων, Algirdas Semeta . Ο κ. Σαμαράς επέμεινε, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει μείωση των φορολογικών εσόδων, αλλά αναμένεται να υπάρξει και αύξηση λόγω της αύξησης του τζίρου.
Ο Επίτροπος πάντως επιφυλάχθηκε να απαντήσει και ανέφερε ότι θα παραπέμψει το ζήτημα στην τρόικα, όπως επιβεβαίωσε όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και ο κ. Στουρνάρας.
Όσον αφορά την κατάργηση μίας «σύσσωμης» επιχείρησης του Δημοσίου η επιχείρηση αυτή φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega να συνδέεται με την Άμυνα, αν και λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία δεν λείπουν όσοι στην κυβέρνηση ζητούν να επανεξεταστεί η συγκεκριμένη επιλογή.
Σε κάθε περίπτωση πάντως στην ατζέντα της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η αποχώρηση 2.000 υπαλλήλων του Δημοσίου, αλλά οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top