Κόντρα για τον αντιρατσιστικό νόμο, επεισόδιο… 104!

Επιμένει στο «όχι» η ΝΔ, στηρίζουν Ρουπακιώτη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Κόντρα για τον αντιρατσιστικό νόμο, επεισόδιο… 104!

Τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα απασχολήσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης για την τρικομματική κυβέρνηση.

Η ΝΔ επιμένει στο «όχι» όσον αφορά την αλλαγή του υπάρχοντος νομικού πλαισίου ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προσφέρουν απόλυτη στήριξη στον Αντώνη Ρουπακιώτη που επιθυμεί την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι υπάρχει αντιρατσιστικός νόμος. Ο νόμος αυτός ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια. Εμείς λέμε ότι δεν χρειάζεται γιατί η νομοθετική διάταξη είναι καλύτερη από αυτήν που προτείνεται» υποστήριξε ο βουλευτής τςη ΝΔ Μάκης Βορίδης στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

«Tο θέμα είναι κατά κύριο λόγο πολιτικό. Υπάρχει έξαρση εγκληματικών πράξεων όλο αυτό το διάστημα. Νομίζω ότι είναι αναγκαιότητα το πολιτικό σύστημα και όχι μόνο οι τρεις δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα. Υπάρχει έντονος συμβολισμός σε αυτή την απόφαση, το πλαίσιο που ισχύει σήμερα είναι ξεπερασμένο» υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Ακόμη και σε ένα σοβαρό ζήτημα όπως είναι η αντιμετώπιση του ρατσισμού υπάρχει προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης και κομματικής αξιοποίησης από τη Νέα Δημοκρατία. Δε μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Δεν είναι το θέμα για κομματική εκμετάλλευση. Η Δημοκρατία έχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα με το ρατσισμό» σημείωσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top