Αρχίζει η μάχη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη στην ΚΕΝΕ

Αμετακίνητος στις θέσεις του δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ξεκινά αυτή την ώρα η «μάχη» στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπής (ΚΕΝΕ) για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει διχάσει την κυβερνητική πλειοψηφία και προκάλεσε δημόσια διαφοροποίηση μεταξύ του Γ.Γ. του Υπουργικού Συμβουλίου Τ. Μπαλτάκου και του υπουργού Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη.
Στην επιτροπή προεδρεύει ο αρεοπαγίτης επί τιμή Φ. Καϋμενάκης, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης θα εκπροσωπήσουν δυο εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί, ο εφέτης Κώστας Μπαλτάς και η εισαγγελέας Σ. Παπαταξιάρχη.

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΝΕ αναμένεται να υπάρξουν νομοτεχνικές παρατηρήσεις επί των διατυπώσεων συγκεκριμένων άρθρων, αλλά άγνωστο είναι εάν θα θίξουν και τον «πυρήνα» του νομοσχεδίου.

Το ενδεχόμενο αναβολής ή διακοπής της συζήτησης μέχρι να διευκρινισθούν ορισμένα σημεία, κατόπιν αιτήματος της ΝΔ δεν εθεωρείτο απίθανο μέχρι πριν λίγη ώρα. Η στάση του Μεγάρου Μαξίμου παραμένει γενικώς «αίνιγμα» και πιθανότατα θα κριθεί από τις αλλαγές που θα κάνει ή δεν θα κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένα σημεία.
Ο κ. Ρουπακιώτης πάντως φέρεται να διαμηνύει ότι παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του όσον αφορά το πνεύμα του νομοσχεδίου, αν και δέχετα�� να συζητήσει την αλλαγή συγκεκριμένων διατυπώσεων, ώστε να διασφαλίζεται η ελευθερία του λόγου.

Τον υπουργό Δικαιοσύνης στηρίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, ο οποίος όμως δεν είναι αρνητικός στην αλλαγή συγκεκριμένων διατυπώσεων. Το περιεχόμενο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υποστηρίζει ότι είναι απόλυτα εναρμονισμένο στο κλίμα του νομοσχεδίου του π��ώην υπουργού Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

​​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top