Εγκρίθηκε η εισήγηση Κουβέλη στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ

Με μεγάλη πλειοψηφία

Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη, με κεντρικό άξονα τη διεκδίκηση -μέσα από τη στήριξη της κυβέρνησης- πολιτικών που θα ανακουφίσουν τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την κρίση, καθώς και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων ώστε να εκλείψουν ��ι αιτίες που την προκάλεσαν.


Στη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το Σάββατο το βράδυ, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της εκτίμησε θετικά την απόφαση για συμμετοχή στην κυβέρνηση, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη, η ΔΗΜΑΡ εφεξής να καταστήσει, με τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες της, σαφές το διακριτικό της στίγμα, από τη ΝΔ, αρχής γενομένης από την προώθηση και ψήφιση του λεγόμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Διατυπώθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης κοινής στάσης με το ΠΑΣΟΚ, εντός του κυβερνητισκού σχήματος. Εκφράστηκε, επίσης, η αγωνία από στελέχη του κόμματος να μην υπάρξουν φαινόμενα κυβερνητισμού, από τους εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για επικοινωνιακή προβολή των θέσεων του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, πρόκειται να μιλήσει την επόμενη Τετάρτη 22 Μαίου στα Ιωάννινα, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Αρκετά μέλη ζήτησαν να επισπευσθούν οι πρωτοβουλίες του κόμματος για την προώθηση της συνεργασίας με αριστερές προοδευτικές δυνάμεις και προσωπικότητες ώστε να διαμορφωθεί ο πόλος του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της οικολογίας, ο οποίος αποτελεί στρατηγικό στόχο της ΔΗΜΑΡ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top