Άναψε φωτιές ο Πάγκαλος: «κυρώσεις σε όλους τους ακραίους και όχι μόνο στη Χρυσή Αυγή»

Μίλησε για «μαύρους και κόκκινους φασίστες»!

Άναψε φωτιές ο Πάγκαλος: «κυρώσεις σε  όλους τους ακραίους και όχι μόνο στη Χρυσή Αυγή»
Άναψε φωτιές πάλι ο Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» των Ι. Χασαπόπουλου- Γ. Αναγνωστάκη, στην οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Αριστερά εφ΄όλης της ύλης.

Απαντώντας σε ερώτηση καταρχήν για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι κανείς δεν μιλά για τα οικονομικά των άλλων κομμάτων, όπως για τη ΝΔ, αλλά στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΚΚΕ ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, επειδή όπως υποστήριξε δεν δέχεται έλεγχο σ��α οικονομικά του. «Είναι παράνομο το ΚΚΕ. Αφού δεχθούν όλα τα κόμματα τον έλεγχο τότε θα μιλήσουμε για το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε.

Στην εκπομπή παρενέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ κ. Γ. Γκιόκας ο οποίος αντέκρουσε τα επιχειρήματα του κ. Πάγκαλου και υποστήριξε ότι το κόμμα του δημοσιεύει κάθε χρόνο ισολογισμούς με αναλυτικά στοιχεία αλλά αρνείται απλώς να δώσει τα στοιχεία με τους φίλους και τα μέλη του κόμματος που συνεισφέρουν οικονομικά. Χαρακτήρισε επίσης «γνωστό αντικομμουνιστή» τον κ. Πάγκαλο.
Για το ζήτημα των προκλήσεων της Χρυσής Αυγής, ο πρώην υπουργός ζήτησε «να διορθωθεί η νομοθεσία» αλλά επεξέτεινε τον συλλογισμό του και ζήτησε «να μην αφορά η νομοθεσία αυτή μόνο τη Χρυσή Αυγή αλλά να αφορά όσες δηλώσεις γίνονται στη Βουλή και έχουν χαρακτήρα να ανατραπεί το πολίτευμά μας…. Η έκφραση μπορεί να είναι ελεύθερη στη Δημοκρατία αλλά άλλο είναι να προβάλεις αυτές τις ιδέες και άλλο να προσπαθείς να τις εφαρμόσεις και πολύ περισσότερο εντός του Κοινοβουλίου. Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί να γίνει η Βουλή σαν το Πανεπιστήμιο του 1962 όταν πηγαίναμε για να παίξουμε ξύλο και δεν ξυριζόμαστε για να μην μας κάνουν σημάδια οι μπουνιές».

Όσον αφορά τον έλεγχο για «ανατρεπτική δράση» επισήμανε ότι «ίσως αυτό πρέπει να γίνει από κάποιο άλλο όργανο (σ.σ. από τη Βουλή) αλλά δεν έχει διερευνηθεί η λειτουργία του Ανωτάτου Δικαστηρίου το οποίο συγκροτείται και από τα τρία μεγάλα δικαστήρια». Δεν παρέλειψε στο σημείο αυτό να συμπληρώσει ότι «θυμάμαι τον κ. Τσίπρα και βουλευτές του που ζητούσαν εκτελέσεις όσων δεν τους άρεσαν, μιλούσαν για “Τσολάκογλου”, “γερμανοτσολιάδες” και “χούντα”» ενώ για μία ακόμα φορά απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ την εναντίον του επίθεση σε ταβέρνα των Μεσογείων και υπενθύμισε ότι ο Χ. Παππάς της Χρυσής Αυγής επέχαιρε τότε για αυτή την επίθεση.

Απαντώντας επίσης σε παρατήρηση των παρουσιαστών της εκπομπής ότι «έτσι πάμε στη λογική των δύο άκρων», ο κ. Πάγκαλος σχολίασε: « Εγώ τη δέχομαι τη λογική των δύο άκρων, ότι το ένα άκρο τροφοδοτεί το άλλο… αλλά η άποψη ότι εσύ κρίνεις, ότι ξέρεις εσύ τι είναι καλύτερο, είναι ίδια και στη Χρυσή Αυγή και στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μπουνιά του Ηλιόπουλου είναι φασιστική και το γιαούρτι είναι δημοκρατικό;... Αυτοί είναι αριστεροί και προοδευτικοί; Φασίστες είναι. Υπάρχουν μαύροι φασίστες υπάρχουν και κόκκινοι φασίστες» .
Ο πρώην υπουργός ανέφερε επίσης ότι έχει αλλάξει κατά πολύ η εικόνα για την κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο εξωτερικό, όπως διαπίστωσε πρόσφατα, πηγαίνοντας στο Στρασβούργο.

​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top