Από το κελί... στο εδώλιο και πάλι ο Άκης! Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη για τις μίζες

Θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τις ενστάσεις των κατηγορουμένων

Από το κελί... στο εδώλιο και πάλι ο Άκης! Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη για τις μίζες

​Στο εδώλιο θα ξανακαθίσουν το πρωί της Τρίτης ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και οι άλλοι 18 συγκατηγορούμενοι του για την υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα συνεχιστεί με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ενστάσεων που έχουν υποβάλει, μέσω των συνηγόρων τους οι κατηγορούμενοι.

Οι εισαγγελείς της έδρας έχουν εισηγηθεί την απόρριψη επτά εκ των οκτώ ενστάσεων. Ειδικότερα ,απορρίπτουν τις ενστάσεις περί εξάλειψης του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας, περί ακυρότητας της κλήσης που εστάλη στον πρώην υπουργό, της διαδικασίας και της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε, αλλά και την ένσταση που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, «περί απαραδέκτου» της δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος της.

Έχουν εισηγηθεί ωστόσο να γίνει δεκτή η ένσταση που υποβλήθηκε από τον κατηγορούμενο Νίκο Γεωργουλάκη ο οποίος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης offshore εταιρείας. Η ένστασή του αφορούσε προανακριτική του κατάθεση, η οποία ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη.

Παράλληλα, το σημαντικό που θα αναπτυχθεί σήμερα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του κ.Τσοχατζόπουλου για να έρθουν στο δικαστήριο όλοι οι τότε μετέχοντες του ΚΥΣΕΑ.

Υπενθυμίζουμε πως στην προηγούμενη συνεδρίαση της δίκης ο κος Τσοχατζόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους έριξε καρφιά στους πολιτικούς που τον διαδέχθηκαν στο υπουργείο Άμυνας, εκφράζοντας την πρόθεση του να μιλήσει για όλους και για όλα.

«Η βουλή έπρεπε να κάνει πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο σε όλο το θέμα των υποβρυχίων, κυρίως για τη μη υλοποίηση των συμβάσεων και τι έχασε από αυτό το Δημόσιο. Η σύμβαση συνεχιζόταν κανονικά όσο ήμουν εγώ. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο; Σκάνδαλο είναι μόνο αυτό που λένε για μένα; Δωροδοκία και ξέπλυμα; Αλλά θα μιλήσουμε για όλα. Θα βγουν όλα. Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι. Μόνο η αλήθεια βοηθάει» είχε πει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Την ίδια ώρα, κλήσεις σε απολογία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ειδικά για «εισροή» μιζών περίπου 10.000.000 δολαρίων για τη σύμβαση των ΤΟR M1 με τελικό αποδέκτη τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, έστειλαν οι ανακριτές της υπόθεσης στον Κύπριο πρώην υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του Μιχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος εντόπισαν υπεράκτια εταιρία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν χρήματα σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη, στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του.

Βίντεο πρωινό ΑΝΤ1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top