Δένδιας: Οι εύποροι να πληρώνουν από την τσέπη τους φύλαξη, η Αστυνομία είναι για τον πολίτη!

«Όποιος έχει εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ θα πληρώνει για τη φύλαξή του»

Να βάλει μια τάξη στο θέμα της φύλαξης φυσικών προσώπων από αστυνομικούς θέλει ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως τόνισε -μιλώντας στη ΝΕΤ- ότι ήδη ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών (συγκεκριμένα 486) έχουν επιστρέψει στην ΕΛΑΣ από τις φυλάξεις φυσικών προσώπων και στο εξής τα αιτήματα θα αξιολογούνται από επιτροπή τριών ανωτάτων αξιωματικών ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός: «Θα υπάρξει πρόβλεψη στο νομοθέτημα που θα κατατεθεί στη Βουλή, για όποιο φυσικό πρόσωπο απαιτείται η φύλαξή του. Όχι τι απαιτεί το πρόσωπο, αλλά αν απαιτείται η φύλαξή του. Είναι διαφορετικό πράγμα. Μπορεί ο καθένας να θέλει να έχει ό,τι θέλει. Σημασία έχει τι αποφασίζει η επιτροπή των τριών ανωτάτων αξιωματικών, η οποία αποφασίζει μάλιστα με βάση συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο της Europol, με συγκεκριμένους δείκτες επικινδυνότητας».

Μάλιστα, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν οικονομική άνεση θα πληρώνουν το αντίτιμο για τη φύλαξή τους: «Εάν αυτό το φυσικό πρόσωπο έχει τους πόρους και ως πόροι ορίζονται η φορολογική δήλωση άνω των 100.000 ευρώ, θα καταβάλει το αντίτιμο της φύλαξής του. Θα το καταβάλλει από την τσέπη του. Δεν μπορεί ο Έλληνας ��ορολογούμενος σε αυτή τη φάση να στηρίξει μια τέτοια κατάσταση προστασίας στερούμενος αυτός από τη δική του πλευρά τα απαραίτητα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top