Βαθαίνει το ρήγμα Βενιζέλου-Παπανδρέου: Έβαζε το ΠΑΣΟΚ μέσα 10 εκ. ευρώ το χρόνο!

Πετά το γάντι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: Όποιος θίγεται, να πάει στη Δικαιοσύνη!

Βαθαίνει το ρήγμα Βενιζέλου-Παπανδρέου: Έβαζε το ΠΑΣΟΚ μέσα 10 εκ. ευρώ το χρόνο!

Ανεπιστρεπτί μοιάζει πως έχει ραγίσει το γυαλί στις σχέσεις Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου με το ρήγμα μεταξύ τους να βαθαίνει ακόμη περισσότερο μετά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος, αν και επανέλαβε πως η έκθεση των έξι ελεγκτικών εταιρειών δεν έχει υποβληθεί ακόμη, πέταξε ευθέως το γάντι στον κ. Παπανδρέου λέγοντας πως την περίοδο 2003-2011 το χρέος του ΠΑΣΟΚ αυξανόταν κατά 10 εκ. ευρώ το χρόνο! Μάλιστα, στη συνέχεια έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά λέγοντας πως όποιος θίγεται, μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη!

Αναφερόμενος, εξάλλου, στον έλεγχο των εταιρειών έκανε λόγο για παραστατικά που λείπουν: «Ο έλεγχος γίνεται γιατί είναι ανάγκη να προσκομιστούν κάποια συμπληρωματικά παραστατικά».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα παρουσιάσει πρόταση για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και τη χρηματοδότησή τους, ενώ στηλίτευσε το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες ήρθε στην επικαιρότητα με παράδοξο τρόπο το θέμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που το θέμα είναι γνωστό και ανοικτό «και αφορά όλα τα κόμματα».

Όσον αφορά, εξάλλου, τη ζήτημα της ίδρυσης της «Προοδευτικής Συμμαχίας» που θα γίνει και επίσημα στη Λειψία, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι δεν ιδρύθηκε ως «υποκατάστατο άλλου διεθνούς θεσμού», παγώνοντας (επί του παρόντος, τουλάχιστον) το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Τέλος, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι η πρότασή του για τη συγκρότηση ευρύτερης κεντροαριστεράς απευθύνεται στην κ��ινωνική βάση της κεντροαριστεράς και όχι στη ΔΗΜΑΡ, ενώ για το ενδεχόμενο απεργίας των εκπαιδευτικών σημείωσε ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι κάθετα αρνητική «για το γενικό συμφέρον της κοινωνίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top