Ιπποκράτους: «Και με τη Σοσιαλιστική Διεθνή και με την Προοδευτική Συμμαχία το ΠΑΣΟΚ»

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στην κόντρα με τον Γ. Παπανδρέου

Ιπποκράτους: «Και με τη Σοσιαλιστική Διεθνή  και με την Προοδευτική Συμμαχία το ΠΑΣΟΚ»
Και με τον «αστυφύλαξ» (Σοσιαλιστική Διεθνής) και με τον… «χωροφύλαξ» (Προοδευτική Συμμαχία») τάσσεται το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, μετά το ζήτημα που ανέκυψε μέσω πληροφοριών για ενδεχόμενη αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη Σοσιαλιστική Διεθνή (παρότι σε αυτήν είναι πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου!) και τη συμμετοχή του στην Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Alliance) μαζί με άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης.
Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση από την Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ, όπως και τα άλλα κόμματα-μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), μετέχει στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Μετέχει όμως ως ιδρυτικό μέλος και στην Progressive Alliance , η συγκρότηση της οποίας ανακοινώθηκε στις 15/12/2012 στη Ρώμη.

Η Ιπποκράτους υπενθυμίζει μάλιστα ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετείχε ως ομιλητής στη σχετική δημόσια εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας είχε συναντήσεις με πολλούς ομολόγους του, μεταξύ των οποίων ο Sigmar Gabriel (ηγέτης του SPD Γερμανίας), ο Harlem Désir (ηγέτης του PS Γαλλίας), ο Victor Ponta (Πρωθυπουργός της Ρουμανίας και ηγέτης του PSD) και ο οικοδεσπότης Pier Luigi Bersani (ηγέτης του DP Ιταλίας), κ.ά. Όπως επισημαίνει επίσης στην Προοδευτική Συμμαχία (PA) δεν μετέχουν μόνο σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά και εργατικά κόμματα, αλλά και προοδευτικά-δημοκρατικά κόμματα, κινήματα ή οργανώσεις, με τη μορφή διεθνούς δικτύου.

Εντύπωση όμως προκαλεί ότι η Ιπποκράτους αφήνει ουσιαστικά ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον (όπως η αποχώρηση από τη Σοσιαλιστική Διεθνή), περιοριζόμενη απλώς να διαμηνύσει ότι «η στάση των κομμάτων που είναι μέλη ή παρατηρητές της ΣΔ δεν προσδιορίζεται απέναντι στη ΣΔ με κριτήριο την συγκρότηση της PA ή την συμμετοχή σε αυτήν».

​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top