Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου για τη «μαύρη τρύπα» στο ΠΑΣΟΚ

Βολές για "παπανδρεϊκούς" από Βενιζέλο, με μήνυση απειλεί ο Παπανδρέου!

Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου για τη «μαύρη τρύπα» στο ΠΑΣΟΚ


Πρώτη ανάρτηση 15.22


Σχεδόν μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή.

Η συνάντηση έγινε σε βαρύ κλίμα και αφορούσε την τεράστια τρύπα των 115 εκ. ευρώ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ η οποία έχει φέρει στα άκρα τις σχέσεις βενιζελικών και παπανδρεϊκών.

Η πλευρά Βενιζέλου επιμένει πως πρέπει πρώτα να υποβληθεί το πόρισμα για να πάρει ξεκάθαρη θέση ωστόσο δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Αντίστοιχα, η πλευρά Παπανδρέου δείχνει ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις διαρροές των τελευταίων ημερών και πιστεύει ότι έχουν ως στόχο να βάλουν (και μάλιστα σε κεντρική θέση) τον πρώην πρωθυπουργό στο κάδρο των ευθυνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώην και νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να ρίξουν τους τόνους, ωστόσο αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συμβεί.

Οι παπανδρεϊκοί, πάντως, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα. Ήδη, η «κίνηση των 75» ανέλαβε δράση και έστειλε μηνύματα, ενώ συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού μέσω blog που δια��ειρίζονται τόνισαν αφενός ότι το ταξίδι στην Κόστα Ρίκα κόστισε 20.000 και όχι 200.000 ευρώ και αφετέρου πως στο ταξίδι στο Γιοχάνεσμπουργκ τον Αύγουστο του 2012 (όπου εκλέχθηκε εκ νέου πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς) το ΠΑΣΟΚ δεν κάλυψε τα έξοδα κανενός.

Τι λέει η Ιπποκράτους για τη συνάντηση

Σύμφωνα με την Ιπποκράτους στη συνάντηση των δύο ανδρών, πρώτο αντικείμενο συζήτησης ήταν η πορεία της χώρας και της κυβέρνησης καθώς και τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και ιδίως στα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα, ενώ βασικό θέμα ήταν η οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ.

«Ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (που έφτασε στα 116,5 εκ) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, (από περίπου 22 εκ. στα περίπου 2,5 εκ. –που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες-) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση προκειμένου να καλύπτει τις δραστικά μειωμένες λειτουργικές του δαπάνες» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο τονίζει ότι ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει από τα πρόσωπα που έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση «να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών».

Σύμφωνα με πληροφορίες η βολή στρέφεται κατά του Μιχάλη Καρχιμάκη και της «Κίνησης των 75»,η οποία πρόσκειται στον Γ. Παπανδρέου. Τα στελέχη αυτά κατηγορούνται από τον κ. Βενιζέλο ότι ασκούν διαβρωτική κριτική σε όλες τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας, εκτός μάλιστα των οργάνων του κόμματος.​

«Αντικείμενο συζήτησης ήταν και τα θέματα που συνδέονται με την "λίστα Λαγκάρντ" και την κατάρρευση της πολιτικής σκευωρίας που οργάνωσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει τέλος η Ιπποκράτους, κάνοντας μάλιστα λόγο για «τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν δυστυχώς ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012».

Συνεργάτες Γ. Παπανδρέου: απαράδεκτες και ανήθικες οι διαρροές για την οικονομική διαχείριση


Σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, στη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του.

Υπογράμμισε ότι, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Όπως υποστηρίζουν, τα σχετικά δημοσιεύματα στοχεύουν, στην ηθική απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου, με ανήθικες πρακτικές.

«Πρακτικές που μετατρέπουν σε δήθεν "μαύρη τρύπα" τις γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ -τη στιγμή που και άλλα κόμματα έχουν ανάλογα ή και μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα να επιδείξουν- ή σχεδόν δεκαπλασιάζουν αυθαίρετα το κόστος ενός ταξιδιού του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ενώ, σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές» επισημαίνεται από πλευράς των συνεργατών του Γ. Παπανδρέου.

Μάλιστα από πλευράς τους διοχετεύεται ευθέως η προειδοποίηση: «Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».


​​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top