200.000 ευρώ κόστισε το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα!

Άνω-κάτω το ΠΑΣΟΚ από το… σοκ της μαύρης τρύπας στα ταμεία!

200.000 ευρώ κόστισε το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα!

Άνω-κάτω έχει γίνει το ΠΑΣΟΚ μετά την αποκάλυψη της κακοδιαχείρισης των ταμείων του ΠΑΣΟΚ από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος άφησε «μαύρη τρύπα» άνω των100 εκ ευρώ!

Για όσους απορούν πώς το ΠΑΣΟΚ έφτασε να έχει άνοιγμα 110 εκατομμυρίων ευρώ, η Ιπποκράτους έχει «διαρρεύσει» -όπως αναφέρουν Τα Νέα- δύο χαρακτηριστικότατα παραδείγματα.

Τον Μάρτιο του 2012 έφτασε στο ΠΑΣΟΚ ο λογαριασμός για το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα τον Ιανουάριο του 2012 για την ετήσια Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που μόλις είχε εκλεγεί στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ βρήκε τη «λυπητερή» ύψους 200.000 ευρώ (!) κάτω από τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα και -όπως αναφέρουν- συνεργάτες του «παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό».

Ανάλογο αίτημα για κάλυψη εξόδων υπέβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου και τον Απρίλιο του 2012, όταν μετέβη στο Κέιπ Τάουν όπου η Σοσιαλιστική Διεθνής τον εξέλεξε εκ νέου πρόεδρο. Ο κ. Βενιζέλος έδινε τότε την μάχη των βουλευτικών εκλογών και όταν αντέδρασε για το ποσό που ζητούσε ο πρώην πρωθυπουργός η απάντηση του κ. Παπανδρέου ήταν: «Είναι προς τιμήν του ΠΑΣΟΚ ότι εκλέχθηκα και πάλι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς»!

Έρχεται «αποΠαπανδρεοποίηση» του κόμματος;

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος προήδρευσε του ΠΑΣΟΚ από το 2004 έως το 2010, έχει πλέον έρθει σε βαθιά ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με πολλούς να προμηνύουν θύελλες που θα σαρώσουν όλα τα επίπεδα της Ιπποκράτους.

Ήδη, συνεργάτες του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ τονίζουν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαμηνύει πως δεν είναι πρόθυμος να σηκώσει τα βάρη και τα λάθη άλλων και βλέπουν εξελίξεις που πολύ πιθανόν να οδηγήσουν σε «αποΠαπανδρεοποίηση» του ΠΑΣΟΚ με απομάκρυνση όλων των φίλα προσκείμενων στον πρώην πρωθυπουργό στελεχών.

Η πρώτη αντίδραση, πάντως, ήρθε από τον πρώην γενικό διευθυντή του Κινήματος και υπεύθυνο για το κομματικό ταμείο Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος σε ανακοίνωσή του έσπευσε διακριτικά να αφήσει αιχμές κατά του κ. Βενιζέλου. Ο διοικητής του ΙΚΑ στάθηκε στον έλεγχο που κάνει στα κόμματα κάθε χρόνο η αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Βενιζέλος κατέφυγε στη λύση των ανεξάρτητων ελεγκτικών εταιρειών.

Από το στενό περιβάλλον του κ. Παπανδρέου δεν έχει υπάρξει κάποια άμεση τοποθέτηση, ωστόσο είναι σαφές ότι επικρατεί αμηχανία και οργή, με τον πρώην πρωθυπουργό να κρίνει πως επιχειρείται η πρακτική που εφαρμοζόταν για χρόνια και από όλες τις ηγεσίες του κόμματος να φορτωθεί στον ίδιο.

Στα «όπλα» η ομάδα των 75

Ήδη, πάντως, η αντιπολίτευση εντός του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έκανε αισθητή την παρουσία της αλλά δείχνει έτοιμη για σκληρή παρασκηνιακή μάχη.

H περίφημη «ομάδα των 75» στελεχών που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου συμμετείχε σε συζήτηση που κράτησε πάνω από 6 ώρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Παντελής Οικονόμου, ο Γρηγόρης Νιώτης και ο Σήφης Βαλυράκης, ενώ συμμετείχαν συνολικά πάνω από 400 στελέχη. Το γεγονός πως πραγματοποιήθηκε ένα μήνα μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μιλά από μόνο του…​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top