Δραγασάκης VS Σαμαρά για την κυβερνητική αισιοδοξία για την κρίση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για τις τράπεζες, τον Μπαρόζο και το κόμμα του

Δραγασάκης VS Σαμαρά για την κυβερνητική αισιοδοξία για την κρίση

Οξεία κριτική στον πρωθυπουργό για τις συνεχείς δηλώσεις του ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι θα βγει σύντομα από την κρίση, κάνει ο βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, παραθέτοντας στοιχεία που αμφισβητούν την κυβερνητική αισιοδοξία, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει ότι δεν είναι επιλογή του κόμματός του η έξοδος από το ευρώ.

Για τον κο Δραγασάκη η ιστορική πρόκληση «δεν είναι η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα αλλά η συμβολή μας στην ανατροπή ενός συντηρητικού, νεοφιλελεύθερου και γερμανοκεντρικού σχεδίου για την Ευρώπη, που αν επικρατήσει θα μας 'κυνηγά' είτε μέσα είτε έξω από το ευρώ, και εμάς και άλλους λαούς».

Αναφερόμενος στον τραπεζικό τομέα, ο κος Δραγασάκης σημειώνει ότι είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε πως «οι τράπεζες είναι πολύ σημαντικός θεσμός για να τον αφήσουμε έρμαιο στα χέρια των τραπεζιτών»και προσθέτει ότι πρέπει η ίδια η κοινωνία να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο ως προς το τι τράπεζες θέλει, πώς και για ποιον αυτές πρέπει να λειτουργούν.

Ερωτώμενος για τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επι��ροπής Ζοζέ Μπαρόζο ότι η πολιτική λιτότητας έχει φθάσει στα όριά της, ο κος Δραγασάκης εκτιμά πως η αλλαγή στάσης από τον Μπαρόζο οφείλεται στο ότι οι πολιτικές λιτότητας προκαλούν μετατοπίσεις, όπως η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, κάτι που όπως τονίζει ενοχλεί το σύστημα.

Πεποίθηση του Γ. Δραγασάκη είναι ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που είναι κορυφαία προτεραιότητα, δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο των μνημονίων.

Ως προς την εικόνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κος Δραγασάκης τονίζει ότι ο αναγκαίος πλουραλισμός των ιδεών πολλές φορές δημιουργεί σύγχυση ως προς την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να αντιμετωπίσει στην πορεία προς τη δημιουργία του ενιαίου σχήματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top