Συγχωνεύσεις, καταργήσεις και ολίγον από… απ��λύσεις στο Μαξίμου

Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης

Συγχωνεύσεις, καταργήσεις και ολίγον από… απολύσεις στο Μαξίμου

Συγχωνεύσεις, καταργήσεις και ολίγον από… απολύσεις αναμένεται να περιλαμβάνει το μενού του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Θέμα της σημερινής συνεδρίασης είναι η έγκριση των οργανογραμμάτων πέντε υπουργείων (Οικονομικών, Ανάπτυξης, παιδείας, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη) με τα οποία ολοκληρώνεται ο «φάκελος» για όλα τα υπουργεία και η επίσπευση των ενεργειών που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Οι δομές στα υπουργεία συρρικνώνονται κατά μέσο όρο κατά 40% χωρίς να συνεπάγεται αυτό και ανάλογη μείωση θέσεων εργασίας, ωστόσο τους επόμενους μήνες και αφού ολοκληρωθούν τα σχέδια στελέχωσης του Δημοσίου εκτιμάται ότι περίπου 2.000 με 3.000 υπάλληλοι θα ενταχθούν στο σχήμα κινητικότητας-διαθεσιμότητας.

Η σημερινή συνεδρίαση θα εξετάσει και το θέμα της κατάργησης και συγχώνευσης φορέων, θέμα για το οποίο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει τονίσει ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων για να προχωρήσει.

Το ζήτημα των επίορκων υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα, δεν αποκλείεται ωστόσο να συζητηθεί σήμερα καθώς θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα που αναμένεται να κατατεθεί έως την Πέμπτη στη Βουλή καθώς η κυβέρνηση έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες από ελληνικής πλευράς πριν από την συνεδρίαση των κοινοτικών οργάνων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top