Αλλαγή πολιτικής και προσώπων ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Πρότεινε να δημιουργηθεί Εθνική Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού

​Την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική αλλά και στο υπουργικό σχήμα τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος στην ομιλία του κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε μάλιστα να δημιουργηθεί Εθνική Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού και «όποια δύναμη της αντιπολίτευσης δεν θέλει να συμμετάσχει στην εθνική προσπάθεια ας μην σηκώσει το γάντι της πρόκλησης», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κος Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων. «Πρέπει να αποκτήσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα από μια ενιαία, συστηματική και προληπτικού χαρακτήρα συμφωνία. Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης μας να γίνει η προγραμματική συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά επ’ αυτού.

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί ανασχηματισμού, ο κος Βενιζέλος επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει αξιολόγηση και αξιοποίηση των προσώπων.

Παράλληλα, ο κος Βενιζέλος εμφανίστηκε αιχμηρός για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, για τον οποίο, αν και δεν τον κατονόμασε, επεσήμανε ότι «όποιος θέλει να συμμαχήσει με τις ευρωπαϊκές σοσιαλιστικές δυνάμεις θα πρέπει να συνεννοηθεί με τον εκφραστή τους το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Στις ευρωεκλογές θα συγκρουστούν οι μεγάλες πολιτικές οικογένειες».

«Όποια πολιτική δύναμη εκφράζεται από το ΕΣΚ και την πλατφόρμα του πρέπει να είναι μαζί μας. Τα άλλα είναι τεχνητές διαιρέσεις που δ��ν δημιουργούν προοπτική» πρόσθεσε ο κος Βενιζέλος

Μιλώντας για την κεντροαριστερά, ο κος Βενιζέλος διευκρίνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι φιλικό και ανοιχτό στις συνεργασίες «αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με την αξιοπρέπεια μας. Απευθύνουμε πρόσκληση συνεργασίας στη βάση. Το ΠαΣοΚ δεν είναι ένα κόμμα αλλά εκφραστής μιας ιστορικής παράταξης».

Τέλος, ο κος Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας :«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι πίσω από τα διδάγματα και την εμπειρία της τελευταίας περιόδου αναδείχτηκε ένα εναλλακτικό σχέδιο τότε δεν ζούμε στον ίδιο κόσμο. Δεν έχουμε τις ίδιες προσλαμβάνουσες παραστάσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top