Επιτέλους: αύξηση των θέσεων εργασίας προβλέπουν για το 2013 oι επιχειρήσεις!

Το 68% σχεδιάζει να κάνει προσλήψεις ή να μην κάνει απολύσεις

Πάνω από τις μισές ελληνικές επιχειρήσεις (68%), σχεδιάζουν να αυξήσουν ή να διατηρήσουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους το 2013, όπως προκύπτει από τον όγδοο δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Regus, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Περισσότερες από μία στις δέκα (14%) επιχειρήσεις προβλέπουν να αυξήσουν κατά 5% το προσωπικό.

Από την άλλη, και οι μικρές επιχειρήσεις αναμένεται να προσλάβουν σημαντικό αριθμό νέου προσωπικού (28%).

Μεγάλο ενδιαφέρον για προσλήψεις παρουσιάζεται στους τομείς των πωλήσεων και του μάρκετινγκ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 26.000 επιχειρήσεις σε 90 χώρες.

Ποσοστό 44% εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις θα προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους στους τομείς των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, ενώ το 26% δίνει έμφαση στο επιχειρησιακό προσωπικό.

Τα θετικά αυτά αποτελέσματα διατηρούν σε σταθερά επίπεδα το δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, ο οποίος αυξήθηκε στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2012, μολονότι εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
Σε διεθνές επίπεδο, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Regus ανέρχεται στις 114 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά τρεις μονάδες από τον Οκτώβριο του 2012.

Από τα αποτελέσματα ��ης έρευνας προκύπτει ότι ποσοστό 85% των επιχειρήσεων παγκοσμίως σχεδιάζει να αυξήσει ή να διατηρήσει τον αριθμό των υπαλλήλων του το 2013, ενώ μία στις τέσσερις επιχειρήσεις σκοπεύει να αυξήσει το προσωπικό της κατά 5%.

Αντίστοιχα, στην Ελλάδα, ο δείκτης ανέρχεται στις 59 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15 μονάδες συγκριτικά με την τιμή του πριν από ένα εξάμηνο.

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης έχει αυξηθεί κατά τρεις μονάδες από τον Οκτώβριο του 2012.

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top