Ένταση στην ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία-«σφουγγάρι» στα δάνεια των κομμάτων

Ονομαστική ψηφοφορία αύριο ύστερα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση επικράτησε στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση της τροπολογίας που απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες σε όσα στελέχη τραπεζών χορήγησαν ή θα χορηγήσουν δάνεια στα κόμματα.

« Η τροπολογία λέει περίπου το αυτονόητο. Ότι αν τηρήθηκε η διαδικασία και οι ρυθμιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος δεν συντρέχει το αδ��κημα της απιστίας. Αυτό είναι όλο και όλο» υποστήριξε από την πλευρά της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Μ. Βορίδης.

«Ακόμη και οι υπουργοί απέφυγαν να υποστηρίξουν την τροπολογία», ισχυρίσθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος την χαρακτήρισε « σκανδαλώδη» και «ρουσφέτι».
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης υπενθύμισε την τροπολογία Πάχτα το 2004 και υποστήριξε ότι «η τροπολογία εισήχθη κατά παραβίαση Συντάγματος και Κανονισμού της Βουλής» επειδή δεν είχε κατατεθεί τρεις ημέρες πριν την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για «σοβαρότατο ολίσθημα». Ο ίδιος προειδοποίησε ότι θα καταψηφίσει το ν��μοσχέδιο αν δεν αποσυρθεί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς ζήτησε από τους βουλευτές της πλειοψηφίας «να καταψηφίσουν στο σύνολό του το νομοσχέδιο για να καταλάβει τώρα η κυβέρνηση ότι η Βουλή δεν μπορεί να γίνει εφαλτήριο ανόμων συμφερόντων».

«Με αυτή την ταφόπλακα της μεταπολίτευσης καλύπτετε όλα τα κόμματα», ανέφερε ξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ��νώ «σκανδαλώδη» χαρακτήρισε τη διάταξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Τελικά, η τροπολογία θα τεθεί αύριο σε ονομαστική ψηφοφορία, ύστερα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top