Ιπποκράτους «καλεί» Συγγρού: Εμείς σας είχαμε προειδοποιήσει για το deal Εθνικής-Eurobank

Συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας για όλα τα θέματα-φωτιά!

Ιπποκράτους «καλεί» Συγγρού: Εμείς σας είχαμε προειδοποιήσει για το deal Εθνικής-Eurobank

​Φόβοι πως η Εθνική τράπεζα ίσως πουληθεί σε ξένους μετά το ναυάγιο της συγχώνευσης κατατρέχουν την Ιπποκράτους! Αυτό το θέμα ήταν στο επίκεντρο της χθεσινής σύσκεψης υπό την προεδρία Βενιζέλου μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να γίνει ξεχωριστή ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών.

«Εμείς είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως πως έπρεπε να γίνουν προσεκτικοί χειρισμοί» ήταν η διαρροή της Ιπποκράτους αμέσως μετά την σύσκεψη.

«Η Εθνική θα πρέπει να μείνει υπό δημόσιο και ελληνικό έλεγχο. Δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε κάτι άλλο» τόνιζαν και συμπλήρωναν ότι το κέντρο λήψης των αποφάσεων για την τράπεζα δεν πρέπει να μεταφερθεί εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος μάλιστα δε γνώριζε λεπτομέρειες για τις προθέσεις και τις πιέσεις της τρόικας, ήξερε ότι υπήρχαν εμπλοκές και προβλήματα αλλά πίστευε ότι αυτά θα μπορούσαν να ξεπεραστούν!

Τετ α τετ Βενιζέλου-τρόικας

Στη σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, ο κος Βενιζέλος αναμένεται να επαναλάβει στην τρόικα πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα, ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και τα θέματα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η κινητικότητα στον δημόσιο τομέα, η ανεργία, οι μεταρρυθμίσεις, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και φυσικά η ενεργοποίηση της ρήτρας ύφεσης.

Πάντως σχετικά με όσα λέγονται περί δυσαρέσκειας και απογοήτευσης από τους χειρισμούς Μανιτάκη για το Δημόσιο, η Ιπποκράτους αν και «πετάει καρφιά» πως οι αποχωρήσεις υπαλλήλων θα έπρεπε να γίνουν νωρίτερα, η πάγια θέση της είναι να κρατά ασφαλείς αποστάσεις, αφού θεωρεί πως το θέμα αυτό αφορά τον πρωθυπουργό και τον Φώτη Κουβέλη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top