Τελεσίγραφο τρόικας: Λύση πακέτο για όλα - Στο Μαξίμου Σαμαράς-Στουρνάρας

Κυβέρνηση :«Να δούμε τώρα τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο και μετά τα υπόλοιπα»

Τελεσίγραφο τρόικας: Λύση πακέτο για όλα - Στο Μαξίμου Σαμαράς-Στουρνάρας
Πρώτη ανάρτηση: 6/4/2013 - 19.56

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης ενόψει της αυριανής συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα, ειδικά μετά την αναβολή της συνάντησης των εκπροσώπων των δανειστών με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντάται με τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, προκειμένου να βρουν λύση στα ανοικτά μέτωπα που «μπλοκάρουν» (μέσω τρόικας) την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης. Σε λίγη ώρα αναμένεται και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Τελεσίγραφο τρόικας: Λύση πακέτο για όλα!

Την ίδια ώρα, τελεσίγραφο στέλνει η τρόικα στην κυβέρνηση προτείνοντας λύση πακέτο για όλα τα θέμα για να εκταμιευτούν τα 8,8 δισ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιθυμούν να «κλείσουν» μαζί οι συμφωνίες για το θέμα του Δημοσίου με τον κ. Μανιτάκη, το θέμα της φορολογίας των ακινήτων, το θέμα των εσόδων, οι οφειλές του Δημοσίου αλλά και τα χρέη προς τις εφορίες.

Αυτή την ώρα, και παράλληλα με τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδριάζει στο υπουργείο Οικονομικών, με το οικονομικό επιτελείο να τονίζει ότι ακόμη είναι όλα ανοικτά.

Η κυβέρνηση, πάντως, από την πλευρά της προκρίνει άμεση λύση για το θέμα της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο για να δοθεί το «ok» για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ εντός του Απριλίου και στη συνέχεια να υπάρξει συμφωνία και στα υπόλοιπα μέτωπα ώστε να εκταμιευτούν τα 6 δισ. εντός του Μαΐου.
​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top