Πολιτικό θρίλερ που σοκάρει: συνδέουν το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή με τις υποκλοπές!

Πως μπλέκονται στο κουβάρι ρώσοι πράκτορες, αμερικάνοι και μυστικές υπηρεσίες

Ενδείξεις πως το μεγάλο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης το 2004-05 μεταξύ των οποίων και του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, συνδέονται με το αποκαλούμενο «σχέδιο» δολοφονίας του ιδίου - που «αποκαλύφθηκε» από έγγραφα της ΕΥΠ και «αναφορές Ρώσων πρακτόρων» τέσσερα χρόνια μετά - ισχυρίζεται πως διαθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες,η Ελληνική Δικαιοσύνη!

Οι δυο υποθέσεις εκκρεμούν σε ανακριτές με διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά «αγνώστων δραστών», όμως θεωρείται θέμα ημερών η συνένωσή τους δεδομένου πώς στοιχεία που υπάρχουν οδηγούν τους ανακριτές που τις χειρίζονται στο συμπέρασμα, πώς τις ενώνει μια κοινή γραμμή. Βασικό συστατικό άλλωστε και των δυο είναι η κατασκοπεία σε βάρος κρατικών αξιωματούχων, και στις δυο δε κοινός στόχος (έστω παρακολούθησης) είναι ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Η δικαιοσύνη προφανώς αξιολογεί ως σοβαρές αυτές τις ενδείξεις, οι οποίες- αν αποδειχτούν σοβαρές- θα οικοδομήσουν επιχειρήματα για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.

ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΟ 2005(!!!).

Το σοβαρότερο στοιχείο , το οποίο λειτούργησε ως καμπανάκι κινδύνου για τις ανακριτικές αρχές ήταν η διαπίστωση, όπως λέγεται, πως οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών αξιωματούχων, δεν σταμάτησαν το 2005, όταν και αποκαλύφθηκε το παράνομο λογισμικό της εταιρίας VODAFON , αλλά φέρονται να συνεχίστηκαν μέχρι τουλάχιστον το 2007 όταν και διεξαγόταν ακόμα έρευνα για την υπόθεση. Οι ίδιες δικαστικές πηγές επιμένουν πως για το έργο αυτό επιστρατεύθηκαν πλέον άλλες εταιρίες (όχι τηλεφωνικές) οι οποίες ουσιαστικά ήταν βιτρίνες και «έπαιξαν σκοτεινό ρόλο». Αυτό φέρεται να πιστοποιείται και από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων από την ανάκριση.

ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η κατασκοπεία συνεχιζόταν κανονικά». Αυτό φέρεται να προκύπτει από μαρτυρίες πολιτικών προσώπων ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία για τις καταγγελίες περί σχεδίου δολοφονίας, από διαρροές υπηρεσιακών εγγράφων (ΕΥΠ;) αλλά και άλλες ανακριτικές ενέργειες. Οι δυο έρευνες βρίσκονται σε κομβικό σημείο.

ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών εκκρεμεί μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2010 για «απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας» κατά παντός υπευθύνου, στον 3ο ειδικό ανακριτή Αθηνών και αφορά στις υποκλοπές συνομιλιών μελών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κορυφαίων κρατικών αξιωματούχων, κ.ά, το διάστημα 2004 – 2005, την περίοδο δηλαδή που η χώρα βρίσκονταν στο διεθνές προσκήνιο λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Σχετική έρευνα είχε διενεργήσει ο εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Δασούλας.

Το 2007 η υπόθεση των υποκλοπών είχε μπει στο αρχείο από το οποίο ανασύρθηκε το 2010 κατόπιν παρέμβασης του μετέπειτα υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τότε προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Τη νέα έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο κ. Δασούλας, ο οποίος με τη συνδρομή μελών της ΑΔΑΕ κατάφερε να συγκεντρώσει στοιχεία που καταδεικνύουν εμπλοκή στην υπόθεση, υπαλλήλων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα «ύποπτο» κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούνταν από υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα. Όπως προέκυψε από την έρευνα η συσκευή αγοράστηκε μαζί με άλλα τρία καρτοκινητά από κατάστημα στην Ακτή Μιαούλη, στον Πειραιά, από ένα πρόσωπο που είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία. Εντοπίστηκαν ακόμη και άλλοι «ύποπτοι» τηλεφωνικοί αριθμοί στο Μέριλαντ, που επικοινώνησαν με τα καρτοκινητά-σκιές των υποκλοπέων στην Ελλάδα.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

Η υπόθεση των καταγγελιών για «σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του Κ.Καραμανλή» εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2012 στον 3ο τακτικό ανακριτή Αθηνών μετά την ποινική δίωξη κατά αγνώστων τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα». Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας και κατατέθηκαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Ορνεράκη , οι καταγγελίες αφορούν σε έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, σύμφωνα με το οποίο, υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης.

Το συγκεκριμένο σχέδιο φέρεται να αφορά περίοδο μεταξύ 2006-2008 και συντάχθηκε σχετική αναφορά από την ΕΥΠ το 2009 σύμφωνα με την οποία οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονταν να υποστηρίζουν ότι είχαν διενεργήσει αντιπαρακολουθήσεις και είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων, που παρακολουθούσαν, τον τότε πρωθυπουργό.

Υποστηριζόταν μάλιστα στο έγγραφο ότι τα πρόσωπα αυτά- που παρακολουθούσαν τον τότε πρωθυπουργό- ήταν μέλη ξένων μυστικών υπηρεσιών. Από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή εξετάσθηκαν αξιωματικοί και διοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), αλλά και πρόσωπα που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του πρωθυπουργού.

Δικαστικές πηγές θεωρούν πως υπάρχει διασύνδεση των δυο υποθέσεων και αναφέρονται και στο γεγονός ότι φέρεται να είχαν υποκλαπεί συνομιλίες του κ.Καραμανλή και τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν και τον Βούλγαρο Παρβάνοφ για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη . Η συνάντηση βέβαια αυτή έγινε το Σεπτέμβρη του 2006 και οι Ρώσοι απέστειλαν ομάδα στην Αθήνα το 2008 , επιδεικνύοντ��ς «χρονοκαθυστέρηση», όπως σημείωναν άλλες πηγές… ​

​​​​​​​​​​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top