Πάει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας η Κύπρος;

Μητσόπουλος: Ανοικτό το ενδεχόμενο για κάλεσμα σε ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ

Πάει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας η Κύπρος;

Το ενδεχόμενο να καλέσει τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, να μετάσχουν στην κυβέρνηση μελετά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως αποκαλύπτει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, Τάσος Μητσόπουλος, σε αποκλειστική συνέντευξη του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον ανταποκριτή του ΑΠΕ στη Λευκωσία Αριστείδη Βικέτο.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δηλώνει ο κ. Μητσόπουλος. Η Κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη «παρέλαβε ένα χάος» προσθέτει ο Υπουργός και αποκαλύπτει ότι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, να μετάσχουν στην κυβέρνηση για συλλογική αντιμετώπιση της κατάστασης και έξοδο από την οικονομική κρίση, που μαστίζει την Κύπρο.

Ο υπουργός παραδέχεται ότι «δεν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και ίσως κάναμε και λάθος εκτίμηση για τους φίλους μας στον ευρωπαϊκό χώρο». Σημειώνει επίσης ότι χρειάζεται ένα έκτακτο τριετές σχέδιο δράσης με στόχο την ανάπτυξη.

Ο κ. Μητσόπουλος εκτιμά ότι ευθύνες για την κρίση έχουν πολιτικοί, τραπεζίτες, η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και καθιστά σαφές ότι πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και να δοθούν όλα τα στοιχεία για εκροές κεφαλαίων και διαγραφές δανείων στην δημοσιότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top