Κατηγορηματικός ο Κεδίκογλου: Δεν υπάρχει περίπτωση κουρέματος καταθέσεων στην Ελλάδα!

Τσίπρας, τρόικα και Κύπρος στο μικροσκόπιο του κυβερνητικού εκπροσώπου

Κατηγορηματικός ο Κεδίκογλου: Δεν υπάρχει περίπτωση κουρέματος καταθέσεων στην Ελλάδα!

​«Δεν υπάρχει ζήτημα κουρέματος καταθέσεων σε εμάς, το θέμα έχει λήξει. Η φύση του δικού μας προβλήματος ήταν δημοσιονομική και όχι τραπεζική», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο!

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real Fm για την απόφαση του Eurogoup σχετικά με το «κούρεμα» των καταθέσεων, ο κος Κεδίκογλου δήλωσε πως «οι προτάσεις και οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν πρέπει να είναι μόνο με οικονομικά κριτήρια αλλά και ευρύτερα κοινωνικά»

«Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε ευρωσκεπτικισμό. Σε ότι αφορά το μοντέλο της Κύπρου είναι ειδική περίπτωση και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί σε άλλες χώρες» πρόσθεσε.

Ο κος Κεδίκογλου επανέλαβε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον Α.Τσίπρα αναφορικά με το θέμα αντιμετώπισης της Κυπριακής κρίσης .

«Έχει αποδειχθεί ότι δεν μετέδωσε η Ελλάδα την κρίση στην Κύπρο. Δεν είχαν ζητηθεί από την Κύπρο χρήματα. Αλλά και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε. Αυτά τα 2 δισ. που ήθελε ο κ. Τσίπρας να δώσουμε στην Κύπρο, από πού θα τα παίρναμε;» διερωτήθη και πρόσθεσε: «o κ. Τσίπρας ήθελε να ψηφίσουμε αντίθετα από την Κύπρο; Πάγια αρχή είναι ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται».

Ερωτώμενος για το εάν ή όχι θα πρέπει να μείνει η Μεγαλόνησος στην ευρωζώνη, ο κος Κεδίκογλου τόνισε πως «η Κύπρος δεν πρέπει να φύγει από το ευρώ. Πρέπει να είναι στον πυρήνα της Ευρώπης και για την γεωπολιτική της θέσης».

Τέλος μιλώντας τις επαφές με την τρόικα, η οποία φτάνει από μέρα σ�� μέρα ξανά στη χώρα μας, ο κος Κεδίκογλου υπογράμμισε πως «υπάρχει θετική υποδοχή των ελληνικών προτάσεων από την τρόικα» τονίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση παλεύει για τημείωση του ΦΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top