Γιούνκερ: Ντρέπομαι που αντιμετώπισαν τους Κύπριους σαν να ήταν «γκάνγκστερ»!

«Η λύση που βρέθηκε απαιτεί μεγάλες θυσίες» είπε ο τέως πρόεδρος του Eurogroup

​Έξαλλος με τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την Κύπρο, είναι ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε ότι αισθάνθηκε ντροπή για όλα όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας ότι οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν όλοι «συμμορίτες και γκάνγκστερ».

Παράλληλα, ο κος Γιούνκερ άσκησε κριτική και σε όσους διαδηλωτές περιέφεραν στους δρόμους της Κύπρου πλακάτ στα οποία παρουσίαζαν την καγκελάριο Μέρκελ με ναζιστική στολή, χαρακτηρίζοντας τις εικόνες αυτές «απαράδεκτες».

«Θα πρέπει να συζητούμε μεταξύ μας, παρά να μιλούμε ο ένας για τον άλλο», παρατήρησε ο κος Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup «ο 17 κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν αφήνουν καμία χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ», διευκρινίζοντας ότι η λύση που βρέθηκε απαιτεί μεγάλες θυσίες από τους Κυπρίους.

Όπως είπε, οι Κύπριοι θα πρέπει να αναδιοργανώσουν το τραπεζικό τους σύστημα και να διαφοροποιήσουν την οικονομία τους, ενώ σημείωσε ότι είναι υποχρέωση της ΕΕ στο σύνολό της να βοηθήσει την Κύπρο να αναπροσανατολίσει την οικονομία της, πέρα των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα της χορηγήσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top