«Λύση έως τη Δευτέρα, δε θα χρεοκοπήσει η Κύπρος» το μήνυμα των αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη - Πρόεδρος Κυπριακής Βουλής: Ισχύει το «όχι» στο κούρεμα

«Λύση έως τη Δευτέρα, δε θα χρεοκοπήσει η Κύπρος» το μήνυμα των αρχηγών

«Θα υπάρξει λύση ως τη Δευτέρα, δεν θα αφήσουμε την Κύπρο να χρεοκοπήσει» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου, η σύσκεψη των οποίων ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξος και ξεκαθάρισε πως μέχρι τη Δευτέρα «θα βρούμε λύση για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Εξάλλου είναι μονόδρομος».

Ο ίδιος αποκάλυψε πως στη σύσκεψη των αρχηγών αποφασίστηκε ομόφωνα να δημιουργηθεί ταμείο αλληλεγγύης. Ωστόσο, δε θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για το «σχέδιο Β» που έχει επεξεργαστεί η κυπριακή κυβέρνηση.

Λίγο νωρίτερα, είχε εξέλθει από το Προεδρικό Μέγαρο ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης και είχε υπογραμμίσει ότι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει συμφωνία και πρόγραμμα διάσωσης για την Κύπρο.

Την ίδια ώρα, όμως, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ξεκαθάρισε πως το κούρεμα των καταθέσεων καταψηφίστηκε από τη Βουλή και δεν θα επανέλθει είτε με την ίδια είτε με άλλη μορφή.

«Συμπεριφέρονται με τρόπο που τείνει να εξουδετερώσει την Κύπρο. Η απάντηση στους ευρωπαίους δίνεται από το λαό μας» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου, αναφερόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους.

«Είναι πολύ δύσκολες ώρες. Διαχειριζόμαστε μια μεγάλη επίθεση αντί για βοήθεια από αυτούς που έπρεπε να μας στηρίξουν» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημ��τρης Συλλούρης, ο οποίος τόνισε ότι τη Δευτέρα δεν θα υπάρχει νομοσχέδιο για τις τράπεζες. Ο ίδιος, σημείωσε ότι η Κύπρος θα βρει ιδίους πόρους και εκτίμησε ότι σύντομα θα μαζευτούν περισσότερα από 5,8 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top