Ο Τσίπρας «τα χώνει» στον Σημίτη και τον Παπαδήμο!

Ομιλία στη London School of Economics

Ο Τσίπρας «τα χώνει» στον Σημίτη και τον Παπαδήμο!

Εκτός από την επίθεση στις πολιτικές της λιτότητας, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στους «εκσυγχρονιστές Τόνι Μπλερ και Κώστα Σημίτη, οι οποίοι υποσχέθηκαν στη μεσαία τάξη ότι θα μπορούσε να επιβιώσει από τις διαταραχές της παγκοσμιοποίησης, μέσω της εκπαίδευσης».

Μιλώντας σε εκδήλωση που έγινε στη London School of Economics, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο φαινόμενο των φοιτητών που προέρχονται από τη μεσαία τάξη και έρχονται στο φημισμένο πανεπιστήμιο από κάθε γωνιά του κόσμου για να αποκτήσουν μεταπτυχιακούς τίτλους και στη συνέχεια επιστρέφουν στις πατρίδες τους είτε για να δουλέψουν σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις είτε για να καταλήξουν άνεργοι, όπως είπε.

«Το φαινόμενο αυτό των "αγανακτισμένων" άγγιξε κατά κύριο λόγο τη μεσαία τάξη και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνέβαλε και δέχτηκε επιρροές από αυτό» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας!

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε με επικριτικό ύφος και για τις «τεχνοκρατικές λύσεις τύπου Μόντι και Παπαδήμου» που, όπως είπε, επιβλήθηκαν ενώ προέβλεψε ότι οι ηγέτες της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς «σύντομα θα κάνουν στροφή 180 μοιρών μετά τις εκλογές» σε μια προσπάθεια να α��λάξουν πολιτική.

Τέλος, ο κος Τσίπρας παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση, δηλαδή μια συμφωνία για την Ελλάδα όπως αυτή που πέτυχε η Γερμανία στο Λονδίνο το 1953 με μεγάλο κούρεμα χρέους. Και αναφέρθηκε στις προτάσεις του για το πώς μπορεί να εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα «βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο οικονομικό μοντέλο».

Βίντεο STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top