Ντοκουμέντο: Όταν ο Αναστασιάδης «παρακαλούσε» τον Σαμαρά να ψηφίσει το Μνημόνιο!

Έχει ο καιρός γυρίσματα: Θυμηθείτε τι είχε γίνει στο συνέδριο του ΕΛΚ το 2011

Το «σφυροκόπημα» που είχε δεχθεί ο Αντώνης Σαμαράς (ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τον Ιούνιο του 2011 θυμήθηκαν πολλοί στην Κύπρο, τώρα που έρχεται η σειρά της Μεγαλονήσου να συμφωνήσει σε πακέτο βοήθειας συνοδευόμενο -φυσικά- α��ό Μνημόνιο.

Γιατί θημήθηκαν τον Αντώνη Σαμαρά στο ΕΛΚ; Γιατί ένας από αυτούς που είχαν σταθεί απέναντί του ήταν ο επίσης τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ζήτησε προχθές από την Αθήνα στήριξη στη διαπραγμάτευση τςη Λευκωσίας με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο Αντώνης Σαμαράς επέμενε τότε για τη λάθος κατεύθυνση του Μνημονίου που οδηγεί σε αδιέξοδο και είχε βρει απέναντι του κυριολεκτικά σύσσωμη την Ευρώπη. Η κριτική που είχε δεχθεί ήταν ανηλεής. Όταν, λοιπόν, μετά από μια σειρά επιθέσεων στο πρόσωπό, πήρε το λόγο ο Νίκος Αναστασιάδης του ΔΗΣΥ, ο κ. Σαμαράς προσδοκούσε σε μια καλή κουβέντα

Ωστόσο, όπως είχε μεταδώσει η δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη, ο πρωθυπουργός αντ’ αυτού έζησε τη χειρότερη στιγμή της συνεδρίασης όταν ο κ. Αναστασιάδης του είπε να εκφράσει τη διαφωνία του αλλά εν τέλει να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο: «Πρόεδρε, είμαστε αδέρφια. Να επιμείνεις στη διαφωνία σου, να τη λες δημόσια και καθαρά, όμως το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να το ψηφίσεις» του είχε πει, παγώνοντας τότε το χαμόγελο του Αντώνη Σαμαρά...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top