Μήνυμα Βενιζέλου-Κουβέλη σε Σαμαρά: Καμία υποχώρηση από τις κόκκινες γραμμές στην τρόικα!

Ζήτησαν γενναίες ρυθμίσεις σε ληξιπρόθεσμα-κόκκινα δάνεια και μείωση τον ΦΠΑ

Μήνυμα Βενιζέλου-Κουβέλη σε Σαμαρά: Καμία υποχώρηση από τις κόκκινες γραμμές στην τρόικα!

Μήνυμα στον πρωθυπουργό για να μην υποχωρήσει στις κόκκινες γραμμές της τρικομματικής κυβέρνησης έστειλαν Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης σε ξεχωριστή τηλεφωνική συνομιλία που είχαν μαζί του μετά την αναβολή της συνάντησης Σαμαρά-τρόικας για αύριο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εφαρμοστεί η απόφαση των αρχηγών για το τέλος ακινήτων και να αντικατασταθεί το χαράτσι από τον ενιαίο φόρο, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει η τρόικα να αντιληφθεί ότι δεν γίνεται να δεχθεί η κυβέρνηση και η κοινωνία νέα μέτρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξουν γενναίες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και να επιτραπεί τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να πληρώσουν τα χρέη τους σε πολλές δόσεις.

Ο Φώτης Κουβέλης, από την πλευρά του, υποστήριξε μιλώντας με τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραταθεί το ειδικό τέλος, προσθέτοντας ότι ο ενιαίος φόρος θα είναι πιο αποδοτικός και πιο δίκαιος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε επίσης διευκόλυνση με αύξηση των δόσεων για τα «κόκκινα δάνεια», ενώ τόνισε ότι πρέπει η κυβέρνηση να επιμείνει στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε και τη στήριξή του στο σχέδιο κινητικότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας ότι η ΔΗΜΑΡ παραμένει κάθετα αντίθετη στις απολύσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top