Αβραμόπουλος: Ευαγγέλιο της Ελλάδας το Διεθνές Δίκαιο

«Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» – «Λύσεις με “έντιμη διπλωματία”»

Με τη φράση «το Ευαγγέλιο της Ελλάδας είναι το Διεθνές Δίκαιο» ξεκαθαρίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πως η Ελλάδα κινείται το θέμα της ΑΟΖ με βάση το πλαίσιο των κυριαρχικών δικαιωμάτων που διαμορφώνονται από το Διεθνές Δίκαιο.

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας να τα υπερασπιστούμε» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, στέλνοντας το μήνυμα πως κανένας δεν πρέπει να κάνει το λάθος να υποτιμήσει την Ελλάδα.

Ο ίδιος, επισημαίνει πως η Άγκυρα θα πρέπει να αποφύγει τις έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να καταλήξουν οι εν εξελίξει διερευνητικές επαφές στην οριοθέτησή της από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος ζητά να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν με «έντιμη διπλωματία» ενώ ξεκαθαρίζει πως ο νόμος για τους μουφτήδες αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της μουσουλμανικής μειονότητας με την καλύτερη ενσωμάτωσή της στην κοινωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top